A Galaxy Watch Ultra akciógombja nem méltó a nevéhez

2024.07.26| Android Authority

A Samsung az új Galaxy Watch Ultrát a kalandorok csúcsmodelljeként reklámozza. A készülék tartóssági specifikációi, egyedi szíjstílusai és újratervezett kezelőfelülete mind ezt hivatottak alátámasztani, különösen az Akciógomb hozzáadásával.

Egy hét használat után azonban nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez az új gomb megérdemli a nevéhez fűződő elvárásokat.

Három gomb

A Samsung két darabos gombkiosztása már régóta a Galaxy okosóra sorozat jellemzője. Eddig ez egy felső Home vagy Power gombot és egy alsó Back gombot tartalmazott. Mindkettő rövid és hosszú nyomásra különböző funkciókat kínál, és részben testreszabható. A Back gomb nem olyan sokoldalú, mint szeretném, de mindig is megfelelő volt. Az ezeken kívüli navigációhoz a felhasználók a digitális vagy fizikai forgatható keretet, illetve az óra érintőképernyőjét használták. Egyszerű, de hatékony: két gomb, egy keret és egy kijelző.

A Galaxy Watch Ultra akciógombja nem méltó a nevéhez

Az Akciógomb korlátozott funkciói

Amikor először szivárogtak ki képek a Galaxy Watch Ultráról, izgatottan láttam, hogy egy harmadik gombot is bevezettek. Sokan azt hittük, hogy végre egy forgatható digitális koronát kapunk, de ez a remény gyorsan szertefoszlott; ez csak egy gomb, amely nem is forgatható.

Az Akciógomb így is izgalmas lehetőségnek tűnt, és hasonló funkciókra számítottam, mint az Apple saját Akciógombja az Ultrán. Sokan azt hittük, hogy a harmadik gomb kényelmet és további testreszabási lehetőségeket hoz majd a Samsung eddigi rendszerébe.

Színesített gomb, korlátozott "akcióval"

Amikor kézhez kaptam a Galaxy Watch Ultrát, csalódottan tapasztaltam, hogy a Samsung minimális funkcionalitást kínál. Az új gomb mindössze négy opcióra állítható be: edzés indítása, stopperóra, zseblámpa vagy vízlezárás. Technikai szempontból van némi finomság az "edzés indítása" opcióban (választhatunk konkrét edzést vagy megnyithatjuk az edzésmenüt), de ez általában egyetlen funkcióra korlátozódik. Egy 5 másodperces hosszú nyomásra az Akciógomb 85 decibeles szirénát aktivál.

A Galaxy Watch Ultra akciógombja nem méltó a nevéhez

Nem állítom, hogy mindenki csalódni fog ezekben az opciókban. Biztos vagyok benne, hogy van, aki örül a gyors hozzáférésnek az edzéshez vagy a zseblámpához. Azonban egy gombot nem nevezhetünk Akciógombnak, ha csak egy maroknyi feladatot képes ellátni, és nem tudja megnyitni a kedvenc alkalmazásomat (például a Spotify-t).

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Akciógomb korlátozott testreszabhatósága

Bármely színváltozatot is választod, az Akciógomb mindig narancssárga, és használhatatlanságával bosszantja a felhasználókat. Tesztelésem során bölcsen gondoltam, hogy a gombot a zseblámpa funkcióra állítom, figyelembe véve, hogy milyen gyakran keresek nasit a sötétben. Azonban mire negyedszerre is véletlenül bekapcsoltam a zseblámpát, a narancssárga felület inkább figyelmeztető jelzésnek tűnt, mint izgalmas dizájnelemnek. Több időt töltöttem azzal, hogy bezárjam a véletlenül megnyitott funkciókat, mint hogy valóban használtam volna a gombot a szándékolt módon.

Tisztázatlan célok

Szeretném szeretni a Galaxy Watch Ultrát és támogatni a Samsung határfeszegetését, de eddig inkább zavart vagyok tőle. A dizájn kérdéses és látszólag valódi szándék nélküli (miért nem vállaltunk egy négyzet alakú kijelzőt vagy egy kör alakú tokot?). A specifikációk lenyűgözőek, de nem emelkednek ki annyira a Galaxy Watch 7 alapmodelljéhez képest, hogy indokolják az árkülönbséget. És most, bár nem döntő tényező, az Akciógomb is csalódást keltett.

A Galaxy Watch Ultra akciógombja nem méltó a nevéhez

Az Apple Akciógombja a Shortcut opció révén rendkívül testreszabható. Egy gyors Reddit keresés megmutatja, hogy egyes felhasználók az alapfunkciókra korlátozódnak, mint az edzés indítása vagy a zseblámpa bekapcsolása, de találunk személyre szabottabb használati eseteket is, mint például autó távoli indítása vagy kedvenc időbeosztási alkalmazás megnyitása. Néhány felhasználó még menüt is programozott a gombra, hogy még több funkció legyen kéznél.

Eközben a készülék beépített opciói közé tartozik a Dive, a Backtrack és a Waypoint, hangsúlyozva az Apple Watch Ultra szándékát, mint extrém kalandorok társát. Véleményem szerint a Samsung nem tudta saját prémium modelljét olyan tudatosan kialakított viselhető eszközként bemutatni, amely az outdoor vásárlókat célozza. Tudom, hogy szőrszálhasogatónak tűnök, de amikor a Samsung legújabb vállalkozásáról alkotott első benyomásomról van szó, az Akciógomb hiányosságai csak a jéghegy csúcsát jelentik.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei