Az iPhone 16 Pro és Pro Max új kamerája mindent megváltoztat - Tudj meg mindent első kézből!

2024.07.11| 9to5Mac

A 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Max tetraprizmás kamerája 5x optikai zoomot kínál, de a kisebb 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro ezt a frissítést nem kapta meg. Azonban a 2024-es iPhone 16 Pro és Pro Max már mindkét méretben elérhetővé teszi az 5x zoomos teleobjektívet, jelentős kamerafejlesztésekkel a következő években.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Max tetraprizmás kamerája 5x optikai zoomot kínál, ami forradalmi lépés a mobilfotózás terén. Azonban a kisebb, 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro nem kapta meg ezt a frissítést, megtartva a korábbi 3x-os zoomot. Jó hír azonban, hogy a 2024-es iPhone 16 Pro és Pro Max mindkét modellje megkapja az 5x-es teleobjektívet, így még többen élvezhetik a kiemelkedő zoom teljesítményt.

Ming-Chi Kuo, az ismert Apple elemző szerint az új kamera azonos specifikációkkal fog rendelkezni, mint a 15 Pro Max-ban bemutatott változat. Kuo előrejelzései szerint az iPhone 16 Pro és Pro Max szeptemberben jelenik meg, és az 5x kamera mindkét Pro méretbe való beépítésével az alkatrészszállítások körülbelül 160%-kal növekednek majd. Ez hatalmas ugrás az Apple beszállítói láncában, és arra utal, hogy az új kamera jelentős piaci érdeklődést generál.

Az iPhone 16 Pro és Pro Max új kamerája mindent megváltoztat - Tudj meg mindent első kézből!

Ennél is izgalmasabbak azok az előrejelzések, amelyek a következő években várható fejlesztésekről szólnak. Kuo szerint a 2025 végén esedékes iPhone 17 csúcskategóriás modellje egy 48 megapixeles érzékelővel ellátott tetraprizmás kamerát kap. Az érzékelő mérete is 1/2,6 hüvelykre nő, ami várhatóan javítja a képminőséget és a gyenge fényviszonyok melletti teljesítményt. Egyelőre nem biztos, hogy ez a továbbfejlesztett tetraprizmás kamera csak a 17 Pro Max modellbe kerül, vagy mindkét méretben megtalálható lesz.

Ha még tovább tekintünk a jövőbe, 2027-re az iPhone 19 újabb jelentős frissítést kaphat a teleobjektív kamera tekintetében. Kuo úgy véli, hogy ez a frissítés az optikai tartomány növelését foglalja magában, ami több prizma alkalmazásával növelheti a fényút hosszát, és ezáltal lehetővé teheti az 5x-nél nagyobb optikai zoomot. Ez a fejlesztés már nem nevezhető tetraprizmás kialakításnak, mivel ötnél több belső tükörrel rendelkezne.

Összességében az Apple az elkövetkező években jelentős fejlesztéseket tervez a kameratechnológia terén, amelyeket érdemes figyelemmel kísérni. Az újítások nemcsak a professzionális fotósok számára jelentenek előrelépést, hanem minden felhasználónak, aki jobb minőségű képeket szeretne készíteni. Az iPhone 16 Pro és Pro Max megjelenése már csak néhány hónapra van, és az új kamera révén minden eddiginél jobb fotós élményt nyújtanak majd.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei