Így kapcsolhatod be az Android új lopásérzékelő funkcióját

2024.10.17| 9to5 Google

Az Android új lopásvédelmi funkciójával a telefonod jobban védve lesz, ha valaki ellopja tőled. Ebben a gyors útmutatóban megmutatom, hogyan tudod bekapcsolni ezt a funkciót, hogy extra védelmet biztosíts a tolvajok ellen.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A lopásérzékelő lezárja az Android telefonodat lopás esetén

Normál körülmények között, ha egy telefont ellopnak valakitől, az valószínűleg feloldva marad, különösen, ha épp használatban volt az eltűnés pillanatában. Egy ellopott, feloldott telefon azonban komoly problémát jelenthet, mivel a tolvaj hozzáférhet a kapcsolataidhoz, megnyitott alkalmazásaidhoz és akár a jelszavaidhoz is, ha azok nincsenek megfelelően védve.

A Google nemrégiben, egy Google Play Szolgáltatások frissítésen keresztül bevezette a "Lopásvédelem" nevű funkciócsomagot az Androidon. A lopásérzékelő zárolás érzékeli, ha a telefont hirtelen felkapják vagy kikapják a kezedből, például ellopják. Ilyenkor a telefon automatikusan lezár, így a tolvaj csak akkor tudja használni, ha megpróbálja feloldani. Egy másik funkció az Offline eszköz zárolás, amely akkor zárja le a telefont, ha az offline állapotba kerül.

Így kapcsolhatod be az Android új lopásérzékelő funkcióját

Bár ez nem tökéletes megoldás, elég időt ad a felhasználónak ahhoz, hogy egy másik telefonról vagy tabletről hozzáférjen a Find My Device alkalmazáshoz, és deaktiválja a lopott telefont. Szükség esetén távolról is törölheted a készüléket. Egy másik lehetőség, hogy a Remote Lock funkciót használva, az Android Lock oldalon keresztül távolról zárolhatod a készüléket. Itt egy előre megadott telefonszámot kell megadni, és egy biztonsági ellenőrzés után zárolhatod a telefont.

Ez a funkció a Google Play Szolgáltatásokon keresztül elérhető, így világszerte az Android készülékek nagy részén elérhetővé válik, függetlenül attól, hogy Android 15-tel rendelkezel-e vagy sem.

Hogyan kapcsolhatod be a lopásvédelmet?

Az Android lopásvédelmének bekapcsolása gyors és egyszerű. Néhány perc alatt megtalálhatod a beállításokat és aktiválhatod őket.

  1. Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az Android telefonodon.
  2. Görgess le és keresd meg a Google opciót.
  3. Kattints a Minden szolgáltatás menüpontra.
  4. Keresd meg és kattints a Lopásvédelem lehetőségre.
  5. Válaszd ki, mely szolgáltatásokat szeretnéd engedélyezni: Lopásérzékelő zárolás és/vagy Offline eszköz zárolás.
  6. A Remote Lock beállításához kattints rá, majd kapcsolod be.

Így kapcsolhatod be az Android új lopásérzékelő funkcióját

Ez a funkciócsomag egy "állítsd be és felejtsd el" típusú megoldás. Javaslom, hogy kapcsold be a funkciókat, és próbáld ki őket. Ha úgy találod, hogy a telefon túl gyakran zárolja magát mozgás közben, akkor egyszerűen kikapcsolhatod. A lopásvédelem nagyszerű kiegészítő az Android rendszerhez. Olyan funkció, amit remélhetőleg soha nem kell használnod, de örülni fogsz, hogy engedélyezve van, ha mégis szükséged lenne rá.

Ez a lopásvédelmi csomag már most elérhető számos Android eszközön világszerte.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei