Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02| SamMobile

A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Sok Galaxy telefon felhasználó tudja, hogy a One UI rendelkezik egy rejtett felugró menüvel az alkalmazás parancsikonokhoz, amelyhez egy érintéses és tartásos parancs segítségével férhetünk hozzá. Ez a felugró menü gyors hozzáférést biztosít bizonyos funkciókhoz. Például, ha megérintjük és tartjuk a Kamera alkalmazás parancsikonját, a felugró menüből kiválaszthatjuk, hogy közvetlenül szelfi vagy portré módban induljon el a Kamera alkalmazás, vagy azonnal elindítsa a videófelvételt.

Egy másik nagyszerű dolog ezekkel a gyors hozzáférésű ikonokkal kapcsolatban, hogy a One UI felhasználók ezeket a kezdőképernyőre parancsikonként is elhelyezhetik. Ez leegyszerűsítheti a felhasználói élményt, és egyes esetekben teljesen megváltoztathatja, hogyan használjuk egyes alkalmazásainkat.

A YouTube app tökéletes példa erre. Mint tudjuk, a YouTube mobilalkalmazás mindig a "Kezdőlap" fülön nyílik meg, és nincs lehetőség ezt megváltoztatni.

Azonban a One UI ezen funkciójának köszönhetően, amely lehetővé teszi az egyes alkalmazásfunkciók közvetlen elérését, létrehozhatunk például egy egyedi parancsikont a YouTube "Feliratkozások" füléhez. Vagy létrehozhatunk egy YouTube parancsikont, amely mindig a "Shorts" fülön nyitja meg az alkalmazást. Ezután ezt a parancsikont használhatjuk az alkalmazás megnyitására a szokásos YouTube parancsikon helyett.

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Egy másik példa arra, hogyan egyszerűsíthetjük a felhasználói élményt, hogy gyors hozzáférésű parancsikonokat hozunk létre a Galaxy Store és a Play Store "Alkalmazások frissítése" és "Saját alkalmazások" funkcióihoz, lehetővé téve, hogy gyorsan ellenőrizzük az alkalmazásfrissítéseket anélkül, hogy különféle menükön kellene áthaladnunk vagy felugró ablakokat kellene bezárnunk. Nem szereted az Instant Play felugró ablakot, amely mindig megjelenik, amikor megnyitod a Galaxy Store-t? Ez megoldhatja a problémát.

Hogyan hozzunk létre gyors hozzáférésű parancsikonokat?

Ahogy korábban említettük, a felugró menü eléréséhez meg kell érintenünk és tartanunk az adott alkalmazás parancsikonját. Miután megnyitottuk a felugró menüt, érintsük meg és tartsuk az egyik alkalmazásfunkciót a menüben, majd húzzuk és ejtsük a kezdőképernyőre vagy egy mappába, hogy létrehozzuk a parancsikont. Ennyi az egész!

Itt van néhány alkalmazásfunkció parancsikon, amelyeket hasznosnak találtunk:

  • Feliratkozások fül — YouTube
  • Stopper indítása — Óra
  • Étkezés rögzítése — Samsung Health
  • Fizetési kártya — Samsung Wallet
  • Kedvencek — Galéria
  • Szelfi készítése — Kamera
  • Saját alkalmazások — Play Store
  • Alkalmazások frissítése — Galaxy Store

Ezeket az alkalmazásfunkció parancsikonokat a kezdőképernyőre helyezhetjük vagy mappákba rendezhetjük, akárcsak a szokásos alkalmazásparancsikonokat.

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Fontos megjegyezni, hogy egyes alkalmazások rendelkeznek rejtett felugró menüvel extra funkciókkal, míg mások nem. Nincs mód előre tudni, hogy melyik rendelkezik ezzel és melyik nem. Magunknak kell megérintenünk és tartanunk az alkalmazásparancsikonokat, hogy kiderítsük.

Ne feledjük, hogy bármely alkalmazás rendelkezhet felugró gyors hozzáférésű menüvel, legyen az Samsung, Google vagy más cég által fejlesztett. Próbáljuk ki őket, és nézzük meg magunk, milyen hasznos funkcióparancsikonokat találhatunk!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei