Láthatáron az első iPhone 12 GB RAM-mal és tripla 48 MP-es kamerával!

2024.07.23| Phone Arena

Amikor az Apple bejelentette az iparágat felrázó mesterséges intelligencia iránti elköteleződését, az Apple Intelligence nevet kapta, és jelenleg csak a legdrágább iPhone-okon fut.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple iPhone 15 Pro és Apple iPhone 15 Pro Max Apple Intelligence exkluzivitása azonban nem tart sokáig, mivel az Apple iPhone 16 és Apple iPhone 16 Plus modellek is 8 GB RAM-mal rendelkeznek majd, ami a minimum az Apple Intelligence futtatásához. Emellett valószínűleg az Apple új A19 processzorcsaládja hajtja majd őket, és nem lesznek processzortípus szerint szétosztva, mint az iPhone 15 modellek.

A 2025-ös modellévben az Apple azonban folytathatja az iPhone sorozat specifikációinak szétválasztási trendjét. Egy szivárogtató szerint, aki felfedett egy idővonalat az iPhone fejlesztési terveiről, az iPhone 17 Pro modellek 12 GB RAM-mal érkeznek majd először az Apple készüléktörténetében.

Az Apple iPhone 17 széria várható specifikációi

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy az Apple az iPhone 17-et 8 GB RAM-mal hagyja meg, ami a minimum az Apple Intelligence funkciók futtatásához, és az LTPO kijelzővel 120 Hz-es frissítési gyakorisággal kárpótolja majd a jövőbeli tulajdonosokat.

Ming-Chi Kuo, híres Apple elemző szerint, az Apple Intelligence által az iPhone vagy iPad eszközökön futó specifikus Nagy Nyelvi Modell (LLM) körülbelül 2 GB DDR RAM-ot igényel. Az LLM chatbot-típusú szolgáltatások mesterséges intelligencia platformok, amelyek képesek felismerni, értelmezni, és természetes beszélgetésként generálni a szöveget a felhasználóval.

Láthatáron az első iPhone 12 GB RAM-mal és tripla 48 MP-es kamerával!

Kuo a Mediumon közzétett blogbejegyzésében elmondta, hogy az eszközön futó Apple Intelligence egy 3 milliárd paraméteres LLM-mel dolgozik, amelynek erőforrás-kiosztása tömörítés után 2 bites és 4 bites konfigurációk között megközelítőleg 0,7-1,5 GB DRAM-ra csökkenthető, de ez a RAM mennyiség szükséges ahhoz, hogy az Apple Intelligence az eszközön fusson.

Kuo szerint az M1 chipset 11 TOPS (trillió művelet másodpercenként) teljesítménye a minimum az Apple Intelligence számára, de egy működő minimum, így bármely Apple A16 chipset és annál magasabb megfelel a feladatnak. "A Microsoft úgy véli, hogy egy AI PC kulcsfontosságú specifikációja 40 TOPS számítási teljesítmény. Az Apple azonban úgy véli, hogy a felhő AI-jal (Private Cloud Compute) integrálva 11 TOPS eszközön belüli számítási teljesítmény elegendő az eszközön belüli AI alkalmazások biztosításához" - említette Kuo.

Kuo úgy véli, hogy a jövőben az Apple egy 7 milliárd paraméteres Apple Intelligence LLM felé törekszik majd, amely legalább további 2 GB RAM-ot igényel a jelenlegi iPhone maximális RAM-ján felül, így ez egy újabb Pro és nem-Pro modell szétválasztási indokként szolgálhat.

iPhone 17 Pro és a tripla 48 MP-es kamera

Ha az Apple Intelligence 8 GB vagy 10 GB RAM-mal is futhat, miért költenénk többet 12 GB RAM-os chipekre? Nos, ugyanazon az idővonalon a 2025-ös iPhone 17 Pro modellek nem egy vagy két, hanem három darab 48 MP-es kamerával vannak felsorolva, megerősítve a korábbi spekulációkat az Apple kamera frissítéseiről.

Láthatáron az első iPhone 12 GB RAM-mal és tripla 48 MP-es kamerával!

Ha igaz, az Apple követheti az olyan mobilfotózás élvonalbeli képviselőinek példáját, mint az Oppo telefonok, amelyek a teljes zoomtartományban azonos felbontású és minőségű nagy kamera szenzorokat használnak. Az Oppo Find X7 Ultra zászlóshajó például négy 50 MP-es kamerával rendelkezik, beleértve két periszkópos zoom készletet is.

Ez az érzékelő egységesség megkönnyíti és egységesíti a színkiegyensúlyozást, és csodákat tesz a HDR halmozás és a részletmegőrzés terén a teljes zoomtartományban. Az összetett számítógépes fényképezés azonban több működési memóriát igényel ahhoz, hogy azonnal és a szükséges minőségben működjön, így az Apple valószínűleg emiatt kellett először 12 GB RAM-ot bevezetnie az iPhone-ba.

Izgalmas idők várnak ránk, de ne számítsunk arra, hogy az iPhone 17 összecsukható optikai zoomot is kap, ez valószínűleg továbbra is a Pro sorozat számára marad fenntartva a belátható jövőben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei