Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

2024.10.20| Telefonguru

Samsung Galaxy Buds3: nyitott stílusú fülhallgatók ésszerű zajszűréssel és egy csipetnyi mesterséges intelligenciával. De megéri az árát?

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Samsung újratervezte a Galaxy Buds3-at, amely a korábbi modellhez képest számos fejlesztést kínál, azonban az ára is megemelkedett: az új modell 69.990 forintba kerül. Az új kialakítás és az érintésvezérlés megbízhatósága jelentősen javítja a felhasználói élményt a gyártó szerint. 

Emellett a fülhallgató kiemelkedő aktív zajszűrést (ANC) és kiváló por- és vízvédelmet nyújt. Azonban a magas frekvenciájú hangok visszaadása nem tökéletes, és az üzemidő sem kimagasló. Ha Samsung telefonod van, és szeretnéd kihasználni a Galaxy AI-alapú fordítási funkcióit, a Buds3 jó választás lehet, de érdemes megnézni az alig több mint 60 ezer forintba kerülő Nothing Ear fülhallgatókat is - bár a legkisebb 40 ezer forint mindössze - amelyek jobb hangminőséget és egyedi dizájnt kínálnak vagy márkán belül szétnézni.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

Kialakítás

A Samsung teljesen átalakította a Galaxy Buds megjelenését. Az előző generáció "bab" alakját egy hagyományosabb, száras kialakítás váltotta fel, ami javítja a fülben való illeszkedést és az érintésvezérlést. A Galaxy Buds3 Pro (99.990 forint) szinte azonos megjelenésű, de ez utóbbi modell fülbe illeszkedő, gumiharangos szigetelést biztosít.

Pozitívum, hogy a Galaxy Buds3 új, szögletes szárai olyan vezérlési lehetőségek világát nyitják meg, amelyek a sorozat korábbi tagjain nem léteztek. A ház közepén egy kis LED található, amely jelzi az akkumulátor töltöttségét és magát a töltést, az alján pedig egy gomb található a párosításhoz. 

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

A Galaxy Buds3 hasonlóságokat mutat az Apple AirPods-hoz, például a nyitott kialakítással, de vannak különbségek is. A Galaxy Buds3 elérhető ezüst és fehér színekben, a szár (amit a Samsung "Blade"-nek hív) háromszög alakú, nem ívelt. Ez a forma két külön érintőfelületet biztosít a vezérléshez. Egy egyszeri nyomás, majd érintés a száron leállítja vagy elindítja a lejátszást, dupla érintéssel ugrik a következő számra, míg három érintéssel az előző számra. A száron történő, nyomás nélküli fel- vagy lefelé simítás pedig a hangerőt szabályozza. Ez utolsó két mondat leírásáért megszenvedtünk. 

A vezérlés mindkét fülhallgatón ugyanaz, de a hosszan tartó érintés funkciót személyre szabhatod. Alapértelmezés szerint ez a gesztus az ANC-t kapcsolja be vagy ki, de beállítható a Bixby hangasszisztens aktiválására is. Az érintésvezérlés könnyen használható, és jól elkülönített funkciókat kínál. A fülhallgató támogatja a kéz nélküli hangvezérlést is.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

Az már teljesen egyéni, hogy kinek lesz kényelmes a szilikonmentes kialakítás. Az én fülemből sajnos mozgás, egy méretes röhögés hatására kiesik, míg a férjemnek jól működik, de nálam az AirPods se működik ugyanezen okból, továbbá egyszerűen nem is szeretem ezt a fajta nyitott kialakítást, de ez abszolút ízlés és adottság kérdése. 

A fülesek kezelése viszont megért egy külön misét, ha valaki még sosem találkozott vele, esetleg bab alakú Samsung fülese volt korábban csak. A szár alja felé a két oldalát kell megnyomni fizikailag, a mikrokapcsoló hallható kattanása jelzi a nyomások számát. A Samsung talán ha a Wearben a csippentés szót “nyomd meg”-re változtatná, egyértelműbb lenne a kezelés.

Ugyanakkor a hangerő növeléséhez nem kell nyomni semmit, elég csak húzni az ujjunkat a szár hátrafelé eső érintésérzékeny területen. A kezdeti szerencsétlenkedés utáni AHA élményt követően gyerekjáték a kezelése, logikus, egyszerű, testreszabható, ráadásul ez megakadályozza a bab alakú előd megoldás véletlen érintésekből adódó akaratlan funkcióváltásait, például egy egyszerű igazítás miatti zeneváltást vagy hívásmegszakítást. 

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

Szóval a kezelés: egyetlen nyomás két ujjal a mikrokapcsolón a hallható kattanásig - a szár alja felé - a lejátszáshoz vagy szüneteltetéshez, kétszeri nyomás a következő számhoz, háromszori az előző számhoz. A szár hátsó részének érintésével húzással szabályozhatod a hangerőt. Egy húzás nagyjából egy egység hangerőnövelést vagy -csökkentést jelent. 

Teljesítmény és funkciók

A Galaxy Buds3 mindkét fülhallgatója egy 11 mm-es dinamikus meghajtót tartalmaz. A Pro modellre való váltással egy kifinomultabb meghajtót, például egy planáris meghajtót kapsz.

A fülhallgatók Bluetooth 5.3 támogatással rendelkeznek, és kompatibilisek az AAC, Samsung Scalable (SSC) és SBC kodekekkel. Az SSC akár 24-bit/96kHz lejátszást is támogat, de csak Samsung telefonokon. A Nothing Ear és az Anker Soundcore Liberty 4 NC viszont a szélesebb körben elérhető LDAC kodeket támogatja, amely magasabb minőségű streaminget biztosít Android készülékeken. A Buds3 támogatja a Google Fast Pair-t és az automatikus váltást Samsung eszközök és PC-k között, de nem kínál multipont csatlakozást.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

A fülhallgatók IP57-es besorolással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy mérsékelten porállóak, és 1 méter mélységig 30 percig vízállók. Az előd modell IPX2-es védelme ezzel szemben jóval gyengébb. A töltőtok viszont nem vízálló, ezért érdemes a fülhallgatókat megszárítani, mielőtt visszahelyeznéd őket a tokba. Ha extrém tartósságra van szükséged például futás közben, az IP68-as besorolású Jabra Elite 8 Gen 2 fülhallgatókat érdemes megfontolni, amelyek tokja IP54-es besorolású.

Hatékony zajszűrés

A nyitott kialakítású fülhallgatókhoz képest a Galaxy Buds3 hatékony zajszűrést kínál. Nem olyan erős, mint a fülbe illeszkedő modellek, mint például a Nothing Ear vagy a Soundcore Liberty 4 NC, de még így is felülmúlta az elvárásaimat, mennyire hatékonyan működik. Nem tudod manuálisan állítani az ANC szintjét, és nincs AI-alapú adaptív zajszűrés, mint a Buds3 Pro modellnél - négyféle mód van -, egyszerűen csak ki- és bekapcsolható.

Repülőn a fülhallgatók jól szűrik a zajokat, bár némi mély hangot még hallani lehetett. Buszon a zajszűrés kevésbé volt hatékony, de így is jelentős javulást kínált a zajszűrés nélküli hallgatáshoz képest. A kávézókban is jól teljesítettek, így könnyedén koncentrálhattam a zenére. Fontos megjegyezni, hogy a fülhallgatók pozíciója befolyásolja az ANC hatékonyságát, így érdemes időnként utánállítani a fülben őket a jobb teljesítmény érdekében.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

Vannak esetek, amikor az ANC viszont nem jó megoldás. Például munka és zenehallgatás közben jön egy hívás, ilyenkor a füles automatikusan átvált környezeti hangokra, tehát bekapcsolja a zajszűrést, hogy ne kiabáljunk telefonálás közben automatikusan, ez okos. Viszont ha mindeközben épp gőzborotvázna az ember, akkor totális káosz lesz, ilyen jellegű - hirtelen, rendkívül erős, de nagyon rövid ideig tartó - hangokkal az ANC nem tud mit kezdeni, tehát mire reagálna, már nincs hang, ettől viszont annyira be tud torzulni a füles, hogy az ember automatikusan kikapja a füléből. Nagy eséllyel ez nem a Buds3 hibája, egyszerűen az ANC mint technológia nem tud ilyen extrémebb esetet lekezelni, eddig nem futottunk bele ebbe a furcsaságba. 

Hangminőség

A Galaxy Buds3 Pro kettős meghajtói jobb részleteket és mélyebb basszust kínálnak, így ha különösen fontos számodra a hangminőség, akkor érdemes a Pro modellt választani, mivel a magas frekvenciák korlátozottnak tűnnek. A Galaxy Buds3 hangzása sem rossz, de kevésbé izgalmas. Az ANC bekapcsolása kissé csökkenti a hang minőségét, ami ideális esetben nem kellene, hogy befolyásolja.

A mikrofon minősége megfelelő, de nem kiemelkedő. A fülhallgatók jól rögzítik a beszédhangot, de az AirPods tisztább mikrofonminőséget kínál.

Wearable app

A Galaxy Buds3 a Galaxy Wearable alkalmazással működik, amely elérhető minden Android eszközre. Azonban ha nincs Samsung telefonod, nem férhetsz hozzá a Galaxy AI-funkciókhoz vagy az SSC kodekhez. iPhone esetén is párosíthatóak az eszközök a hagyományos Bluetooth menüben, de nem tudod személyre szabni a vezérléseket vagy az EQ-t.

A Samsung telefonokat a fülhallgatók automatikusan felismerik, ha kinyitod a töltőtokot, és azonnal beállítják a kapcsolatot, így a párosítás finoman szólva is zökkenőmentes. Igaz, néha kissé agresszív és akkor is csatlakozott a telefonhoz, amikor órák óta becsukva hevert a táskában, a tokban a fülhallgatókkal, ez viszont necces. A Wear alkalmazásból beállíthatod az ANC-t (aktív zajszűrést), testreszabhatod a fülbe helyezett vezérlőket, és elérheted a fülbe helyezés érzékelés és a helyalapú SmartThings Find funkciókat.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

A beépített equalizer (EQ) kilenc sávot kínál az audió finomhangolásához, és számos előre beállított opció is elérhető, beleértve az alapértelmezett Balanced módot. Egy opcionális adaptív equalizer eszköz ígéri, hogy AI-t használva testreszabja a hallgatási élményt a füledhez.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

Samsung telefonokon kívül az AI-alapú funkciókat a Wear alkalmazáson kívül is használhatod. Például a Conversation Mode (beszélgetési mód) segítségével fordítási funkciókat érhetsz el két fél között, bár a magyar sajnos nincs a támogatott nyelvek között a Samsungnál sem. A funkció videók, előadások és egyéb hangforrások fordítására is képes.

Üzemidő

A Samsung szerint a Galaxy Buds3 öt órát bír egy töltéssel, ha az ANC be van kapcsolva, a tok pedig további 19 órányi üzemidőt biztosít. ANC kikapcsolásával 6 órát érhetsz el, és a tok további 24 órát biztosít. A fülhallgatókat USB-C kábellel töltheted, vagy vezeték nélküli töltőt is használhatsz. Ez az üzemidő lenyűgözőnek nem mondható, vannak ennél jóval többet bíró modellek is a piacon. 

Házon belüli konkurencia?

Nem sok különbség van tudásban a Galaxy Buds3 és a Samsung Galaxy Buds FE között, azonban árban hatalmas. A már jó ideje piacon lévő és jelenleg 35 ezer forint körüli áron elérhető Buds FE több szempontból jobban teljesített nálunk. Ennek pedig pont a duplája árban a Buds3. 

Jobb választás a Buds3, ha valaki az AirPodshoz hasonló, nyitott kialakítású fülest keres, fontos a vezeték nélküli töltés, kell az új AI és számít az IP57, míg a Buds FE a hagyományos, fülbe helyezhető gumis megoldást nyújtja ennek megfelelően jobb illeszkedéssel és hangszigeteléssel, szuper az ANC teljesítménye megfizethető áron, és mély hangokban is jobb, viszont szár hiányában hangerőállításra alkalmatlan. 

Konklúzió

A Samsung Galaxy Buds3 kényelmesebb és könnyebben kezelhető az új, száras kialakításnak köszönhetően, a zajszűrése megdöbbentően hatékony a nyitott kialakításhoz képest. Ha a Galaxy ökoszisztéma legjobb fülhallgatóját keresed, a Buds3 Pro jobb hangminőséget, hosszabb üzemidőt és több funkciót kínál, de jelentősen drágább. Ha nem akarsz ennyit költeni fülhallgatóra, a Buds3 valóban ésszerű alternatíva lehet, ám a legtöbb felhasználó számára, különösen azoknak, akik nem kötődnek a Samsung ökoszisztémához, a Galaxy Buds FE jobb ár-értéket és egyenletesebb teljesítményt kínál, ha nincs szükséged az AI-ra és a fülesen állítható hangerőre.

Samsung Galaxy Buds3: van jobb is házon belül

 

Előnyök

  • Jó kialakítás és vezérlés
  • Kompetens zajszűrés
  • Időjárásálló 

Hátrányok

  • Gyenge nagyfrekvenciás részlet
  • Közepes üzemidő

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei