10 amerikai tinédzserből 9-nek iPhone-ja van

2022.10.13| Phone Arena

Megvan az oka annak, hogy sokan úgy érzik, hogy minden ismerősnek iPhone-ja van.

Az Apple készülékei folyamatosan uralják az okostelefonok piacát, különösen az Egyesült Államokban – ez köztudott. Ami azonban még meglepőbb, az az iPhone elterjedtsége a fiatalok körében. Egy friss felmérés szerint Amerikában a tinédzserek 87%-ának van iPhone-ja. Ez több mint kétszerese a 10 évvel ezelőtti részesedésnek. Ezt az információt először a MacRumors hozta nyilvánosságra egy külön cikkben. A hír két érdekes részletet is kiemel.

Először is, a tizenévesek 88%-a szerint iPhone lesz a következő okostelefonja. Ez a szám komoly márkahűséget jelez, amelyet kevés vállalat élvez. A felmérés azt sugallja, hogy kapcsolat van az Apple termékei iránti elkötelezettség és a vállalat szolgáltatásai között.

Egyszer képzeld el, milyen érzés a tinédzserek azon 13%-ának egyike lenni, akiknek nincs iPhone-ja. Hány csoportos csevegésben nem vehet részt, mert nincs ingyenes hozzáférése az iMessage-hez? Mondanunk sem kell, hogy az Apple ökoszisztémája szilárdan tartja a markát a fiatal fogyasztók mindennapi életében.

Továbbá érdekes lesz látni, hogy azok a tinédzserek, akik iPhone-on nőttek fel, folytatják-e ezt később életük során. Lehet, hogy az amerikai fogyasztók következő generációja dogmatikusan lojális lesz az Apple-hez.

Másodszor, a tizenéves iPhone-ok számának hatalmas növekedése annak a hátterében történt, hogy az Apple ugyanebben az időszakban majdnem megduplázta okostelefonjai árát (az inflációt nem számolva). 10 évvel ezelőtt egy átlagos iPhone nem került 1000 dollárba.

Nos, ezek a vadul drága eszközök egy olyan társadalmi csoportban vannak jelen, amelyeknek általában nincs bevétele. Igaz, nem minden tinédzser rendelkezik a legújabb iPhone 14 Pro Max készülékkel, de a tendencia még mindig azt mutatja, hogy az Apple mekkora befolyással rendelkezik.

Érdekes lesz látni, hogy a következő néhány évben ezek a trendek érvényesülnek-e a szélesebb piacon. Az Apple, jóban-rosszban, a legtöbb amerikai mindennapi életének nagy részévé vált. Úgy tűnik, most már nincs visszaút.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?