60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

2020.12.04| GSM Arena

Egy fogyasztói csoport szerint az Apple minden iPhone 6 tulajdonos számára 72 dollár kártérítéssel tartozik.

A hét elején az Apple-t 10 millió euró (kb. 12 millió dollár) pénzbírsággal sújtották Olaszországban félrevezető vízállósági állításai miatt. A múlt hónapban a Cupertinoi cég vállalta, hogy 113 millió dollárt fizet több mint 30 amerikai államban elkövetett fogyasztói csalásokkal kapcsolatos állításai miatt az iPhone 6, iPhone 7 és iPhone SE modelleket érintő, hírhedt „batterygate” gyakorlat miatt.

Most összesen öt európai fogyasztói szervezet nyújtott be új csoportos keresetet az Apple ellen Belgiumban és Spanyolországban ugyanazokkal a tervezett elavulási követelésekkel és az iPhone 6 és 6s sorozatú készülékek szándékos lassításával kapcsolatban.

Az új perek arra kérik az Apple-t, hogy kártalanítsa az érintett felhasználóknak „készülékenként legalább 60 eurót (kb. 70 dollárt)” Belgiumban és Spanyolországban. Újabb pereket terveznek Olaszországban és Portugáliában.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Még júliusban az Apple vállalta, hogy legfeljebb 25 dollárt fizet minden egyes amerikai vásárlónak, akit érintett az akció probléma. Az iPhone 6 sorozat és az iPhone SE (amelyek iOS 10.2.1 vagy újabb verziót futtattak), valamint az iPhone 7 sorozatú eszközök tulajdonosai jogosultak voltak erre 2017. december 21. előtt.

Az Apple továbbra is visszautasította a vádlott fiaskójával kapcsolatos összes állítást, és azt állítja, hogy "megterhelő és költséges perek elkerülése érdekében" megállapodást kötött a felhasználók kártalanítása érdekében.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?