A videós podcast vagy az audiopodcast a hatékonyabb?

2023.05.10
Címkék:

A céged márkaismertségének növelése szempontjából nem mindegy, hogy az egyes marketingeszközöket hogyan, milyen hatékonysággal alkalmazod.

Lehet, hogy a céged marketingbüdzséje nagy, mégis kevés eredményt hoz valójában. Ebben az esetben érdemes felülvizsgálnod, hogy mi nem működik jól.

 

Podcast mint marketingeszköz

 

Azok a vállalkozások, amelyek marketingszakemberre bízzák a márkaismertség növelését, már tapasztalták, hogy jóval összetettebb tevékenységre van szükség, minthogy a cég ügyintézője bejegyzéseket ír a Facebookra a céges eseményekről. A podcast az új divat! Ha még nem tudod, hogyan kezdj neki a gyártásnak, kérd a Brocasterz podcast ügynökség marketing útmutatóját a postafiókodba.

 

A podcast műfaj egyre népszerűbb tartalom napjainkban, és a felhasználói szokások változásával a videós tartalom kerül előtérbe. Ha ebben az irányban tervezed a marketingstratégiád fejlesztését, fordulj bizalommal a Brocasterz podcast ügynökséghez, akik a stúdióbérlés, a mentorálás, az utómunkálatok elvégzése, illetve a teljes műsorkészítés szolgáltatásukkal segíthetik céged növekedését.

 

Hidd el, a szöveges bejegyzések már nem keltik fel az emberek figyelmét. Videós vagy audiopodcastokkal azonban sikert érhetsz el.

Hagyományos audiopodcast kontra videós podcast

 

 További friss Telefongurus hírek erre!

Ha a videókra helyezed a hangsúlyt, a YouTube-on sok embert tudsz elérni, de számolnod kell azzal, hogy a megtekintések és a feliratkozók száma ugyan nő, de a megtartási arány csökken. Ennek az az oka, hogy a YouTube tartalmakat fogyasztók a rövidebb műsorokat preferálják, és valószínűleg nem fogják végignézni a tartalmadat, ha az hosszú. Érdemes tehát a videós podcast első 20 percére időzítened a leglényegesebb üzeneteidet.

 

A hagyományos podcastjaid hallgatósága azonban észre fogja venni, hogy kevesebb tartalmat jelentetsz meg az alkalmazásokban, ezért ha őket nem szeretnéd elveszíteni, számukra is kell új tartalmakat készítened. Ha jól tervezed meg a tartalmakat és a célközönséget, akkor a két formátum valójában nem egymás ellen fog hatni. 

 

A videós podcast sikerességének feltételei

 

Ha a videók megtartási aránya nagyon alacsony, el kell gondolkodnod azon, hogy nem volt-e megtévesztő számukra az indexkép és a cím, amiből a műsor tartalmára lehet következtetni. Ebben az esetben a platform olyan embereknek javasolta a tartalmadat, akiket az nem is érdekelt.

 

A videók címeit és indexképeit A/B tesztekkel ellenőrizheted, hogy megtudd, milyen cím éri el a kívánt célközönséget legpontosabban. A cím egyébként utaljon a műsor tartalmára, legyen benne a vendég neve vagy a legfontosabb kulcsszavak. 

 

Tehát a videopodcasting a jövőben egyre inkább erősödni fog, ezért nem hagyhatod figyelmen kívül. Fontos, hogy a YouTube-ra is tervezz tartalmakat. Ezek sikerességében segítenek neked azok az elemzések, amelyeket a platformon elérhetsz. Használd ezeket a mérőszámokat a podcast appokból már gyűjtött adatokkal együtt, hogy a tartalmaid valóban hatékony ismertségnövelő eszközzé váljanak.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?