A blokklánc technológia hatása a biztosítási iparágra

2022.02.01| (x)
Címkék:

A blokklánc nagymértékben hozzájárul a vállalkozások hatékonyságának javulásához

A blokklánc technológia hatása a biztosítási iparágra

Van egészségbiztosításod, autó- és életbiztosításod? A biztosítási ágazat nem csak ezekről szól, hanem sok egyéb tevékenységet is lefedhet. Kétségtelen, hogy a biztosítási ágazat értékes, jól bejáratott, manapság mégis sok problémával kell szembenéznie. A legfőbb kihívások okozója a csalás, az emberi hibák és a kibertámadások.

A biztosítók több millió ügyfél legérzékenyebb adatait tárolják. De ha a rendszer nem elég robusztus, személyazonossággal kapcsolatos csalások is történhetnek. Erre a blokklánc technológia jelenthet megbízható megoldást. Így nem meglepő, hogy sok nagy biztosítótársaság blokklánc technológiát használ a biztosítási csalások, orvosi feljegyzések, követelések stb. kezelésére.

A blokklánc előnyei

A blokklánc egy gyakran használt technológia az üzleti világban, ami nagymértékben hozzájárul a vállalkozások hatékonyságának javulásához.

Előnye a bizalom kialakítása a teljesen titkosított információkat megosztó felek között. Ezek az adatok a tárolás után nem távolíthatók el, nem módosíthatók és nem lehetséges az elmentett adat megváltoztatása. Ily módon a felhasználók biztonságos tranzakciókat hajthatnak végre. A blokklánc az életbiztosítási ágazat számára jogszerűen lehet már alkalmazni.

  1. Blokklánc és Bitcoin

A blokklánc technológia lehetővé teszi a kriptovaluták létezését. Ez az első olyan technológia, amely elektronikus készpénz formájában jelen van. A kriptovaluta azonban digitális és titkosítási technikákat alkalmaz. Pénzegységeket is létrehozhat és lehetővé teszi pénzeszközök átutalását is. A bitcoinera.trading elmagyarázza, hogyan javítja a blokklánc a bitcoint.

  1. Blokklánc és a biztosítási ipar

A blokklánc a következő módokon lehet előnyös a biztosítótársaságok számára.

  1. Kedvező árképzés és kockázatkezelés

A biztosítótársaságok a kedvező árak révén profitálnak a blokklánc-iparból, mert költséget takaríthatnak meg. A blokklánc hatással van az adminisztrációra, a követelésekre és a kockázatvállalásra. Sok blokklánc-használati eset a költségek csökkentésére és a követelések kifizetésének automatizálására szolgál.

Ez a technológia automatizálhatja a kárigénylési funkciókat és hitelesítheti a cégekre és viszontbiztosítókra vonatkozó információkat. Ezenkívül rendszerezi a felek közötti kifizetéseket és minimalizálja a biztosítótársaságok adminisztratív költségeit.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

  1. Garantált digitális bizonyíték

A blokklánc potenciális használata garantált digitális bizonyítékot tesz lehetővé és magában foglalja az egészségügyi nyilvántartás ellenőrzését is. Ez a technológia digitális bizonyítékot nyújt egyfajta alapvető elégedettség érdekében. Ezáltal a jövőben kedvezőbb árképzésre és termékfejlesztésre lesz lehetőség.

Sőt, a várakozások szerint a blokklánc technológia térnyerése a jövőben a biztosítási folyamatok automatizálásához vezet.

  1. Intelligens szerződések

Az intelligens szerződés hasznos a blokklánc technológiában, mivel magas a hitelessége, érvényessége és ez egy kiszámítható megállapodása a két fél között. Ezenkívül a szoftver teljesíthet és alkalmazhat is bizonyos szerződési feltételeket.

A biztosítótársaságok támaszkodhatnak erre a technológiára. Biztonságos információ megosztást kínál amikor valaki biztosítást köt az autójára vagy bármely más ingatlanra vonatkozó kifizetést bonyolít le. Az intelligens szerződések használata a blokkláncban lehetővé teszi a fizetési mód biztonságossá tételét és automatizálását. Az intelligens szerződésautomatizálás azt ígéri, hogy nagy biztosítási szervezetek számára is hasznos lehet.

Ezek az intelligens szerződések olyan megállapodások, amelyek kódolt szabályokból állnak. A biztosítási kötvények esetében az intelligens szerződések automatizálják a kárigénylési folyamat különböző részeit. Ezenkívül helyettesítheti a biztosító és a kötvénytulajdonos közötti egyeztetési és irányítási papírmunkát.

  1. Csalás felderítése

A biztosítótársaságok rendszeres találkoznak hamis követelésekkel, amelyek akár milliókba kerülő életbiztosítási csalások is lehetnek. Ha a vállalatok blokklánc technológiát használnak, az segíthet a vásárlói igények, ügyfelek és tranzakciók érvényesítésében.

Ezenkívül ez egy decentralizált nyilvános főkönyv, amely megkönnyíti a múltbeli adatok kezelését és segít a biztosítóknak a csaló tevékenységek felderítésében. Lehetővé teszi a biztosítótársaságok számára, hogy felismerjék a duplikált tranzakciókat a csalás megelőzése érdekében. Több valutát is tud kezelni.

Következtetés

A biztosítótársaságok folyamatosan kezdik használni a blokklánc-technológiát, melynek valószínűleg hosszú távú következményei lesznek a jövőben. Hatékonyabbá teszi a biztosítási rendszert és követi a szabályozási követelményeket. Meg kell érteni a blokklánc technológia előnyeit és korlátait és a vállalatoknak hosszú távú projektekben kell megvalósítaniuk.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?