A Find My Device app hamarosan lehetővé teszi Samsung telefonok távolról történő lezárását

2024.05.29| SamMobile

Az évek során a Google és a Samsung számos adatvédelmi és biztonsági funkcióval bővítette az Android rendszert. A Google a közelmúltban bemutatta a mozgásalapú telefonkitörés-felismerést az Android 15-ös verziójával.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A vállalat most megkönnyíti elveszett telefonjának nyomon követését, és lehetővé teszi, hogy távolról lezárhassa. A Google Készülékkereső alkalmazásának segítségével nyomon követheti eszközeit, amikor elvesznek vagy ellopják azokat. Minden alkalommal, amikor megnyitja az alkalmazást, meg kell adnia Google-fiókja jelszavát, ami idegesítő lehet. A Google azonban lehetőséget kínál a „Ne kérdezz újra” funkció engedélyezésére, amellyel megkerülheti a bejelentkezési kötelezettséget.

Ez azonban biztonsági problémákat vet fel, mivel bárki használhatja eszközét az összes eszköz nyomon követésére. A helyzet orvoslására a Google hozzáadja a „Biometrikus bejelentkezés engedélyezése” funkciót, amely megkönnyíti a bejelentkezést az arcával vagy az ujjlenyomatával. Ez az új funkció tesztelés alatt áll, és hamarosan megjelenhet. Az új funkciót az alábbi jobb oldali képernyőképen láthatja.

A Google által tesztelt további funkció a „Távoli zárolás” funkció. Lehetővé teszi az összes telefon és táblagép távolról történő lezárását a Készülékkereső alkalmazáson keresztül. Rendkívül hasznos lehet, ha eszköze elveszik vagy ellopják, és nem szeretné, hogy bárki más hozzáférjen az eszközhöz és a benne lévő adatokhoz. Meglepődünk, hogy a Google-nak ilyen hosszú időbe telt egy ilyen alapvető funkció kiadása.

A funkció használatához emlékeznie kell telefonszámára, és meg kell oldania egy biztonsági kihívást. A Google Play Services frissítés részeként fog megjelenni, és minden Android 10-et (vagy újabb verziót) futtató Android okostelefonon és táblagépen elérhető lesz.

A Samsung saját Samsung Find nevű hálózattal rendelkezik (korábbi nevén SmartThings Find), amellyel nyomon követheti Samsung készülékeit, távolról zárolhatja azokat, és távolról törölheti az adatokat. Alábbi videóban megtekintheti működés közben.

A közelmúltban a Google Készülékkereső hálózata számos országban megkezdődött az Android-felhasználók számára. Támogatja az objektumok helymeghatározóit, és értesíti Önt, ha Bluetooth-kompatibilis helymeghatározó eszközt, például az Apple AirTag-jét használnak a helyzetének nyomon követésére. Ezután a Készülékkereső alkalmazással letilthatja a helykövetőt.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?