A Google Pixel 9 Pro Fold nagyobb kijelzőket, frissített csuklópántot és vékonyabb profilt kínál

2024.08.14| GSM Arena

Az új Pixel 9 sorozat négy tagból áll, a Pixel 9 Pro Fold a végső belépő, és sokkal kifinomultabb eszköz, mint az első generációs Pixel Fold, amely az új összecsukható termékekhez képest eléggé elavultnak tűnt.

A Google teljesen átalakította a Pixel 9 Pro Fold dizájnját, így magasabb és karcsúbb is lett, mint elődje. A második generációs összecsukható Pixel négyzet alakú, a Pixel Foldhoz képest mintegy 15,5 mm-es magasságkülönbséggel, még a Samsung Galaxy Z Fold6-ját is felülmúlja ezen a területen.

A Pixel 9 Pro Fold mérete összehajtva 10,5 mm, széthajtva pedig mindössze 5,1 mm, ugyanakkor súlya 257 grammra csökkent, ami sokkal kényelmesebbé teszi a kezelését. Egy másik figyelemre méltó tervezési változás a csuklópántban következett be, amely immár teljesen laposan kinyílik – amit az első generációs Pixel Fold esetében nem. IPX8 vízálló is.

Az új arányoknak köszönhetően a Pixel 9 Pro Fold nagyobb, 6,3 hüvelykes fedőképernyővel és négyzet alakú, 8 hüvelykes összecsukható képernyővel rendelkezik. Mindkettő OLED panelt kapott FHD+ felbontással, adaptív 120 Hz-es frissítési gyakorisággal és akár 2700 nit csúcsfényerősséggel. A két panelben ugyanazt a 10 MP-es szelfi kamerát kapjuk.

A hátoldalon a Pixel 9 Pro Fold egy nem annyira eltérő kamerabeállítást választott elődjéhez képest. Van egy 48 MP-es fő kamera, egy 10,5 MP-es teleobjektív (5-szörös optikai zoom) és egy frissített, 12 MP-es ultraszéles modul.

A Google Pixel 9 Pro a Google új Tensor G4 lapkakészletével felszerelt, amely a Samsung 4 nm-es folyamatán készült, és 1 x Cortex-X4 elsődleges maggal (3,1 GHz), 3 Cortex-A720 (2,6 GHz) és 4 Cortex-A520 maggal (1,95 GHz) rendelkezik. A Pixel 9 Pro Fold akár 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel is konfigurálható.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Pixel 9 testvéreihez hasonlóan a 9 Pro Fold is az Android 14 operációs rendszerrel és az összes új Google AI-funkcióval érkezik, beleértve az eszközön lévő Gemini Nano-t, a Pixel Screenshot-okat, a továbbfejlesztett Magic Editort és az Add Me funkciót, amellyel olyan személyeket szúrhat be a fényképekbe, akik eredetileg nem voltak rajta.

A Pixel 9 Pro Fold 7 év szoftverfrissítést, illetve biztonsági frissíteket is kap jó szokás szerint. A Google 4.650 mAh-s akkumulátorral készült, amely állítása szerint normál használat mellett 24 órán át bírja. A vezetékes töltés sajnos csak 21W-ra korlátozódik.

A Google Pixel 9 Pro Fold két színben kapható - porcelán és obszidián. Az ára 1899 € GBP a 256 GB-os modell esetében, az 512 GB-os verzió pedig 2029 euróba kerül. A Google ingyenes tárhelybővítést kínál a mostantól szeptember 5-ig leadott rendelésekhez. A tényleges szállítások szeptember 4-én kezdődnek.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Valaki csak úgy besétált egy Starbucksba a Google Pixel 9 Pro Folddal

Valaki csak úgy besétált egy Starbucksba a Google Pixel 9 Pro Folddal

2024.08.03
| Phone Arena
A Google második generációs hajlítható telefonját egy kávézóban, valószínűleg egy tajvani Starbucksban fedezték fel.
Rendkívüli bejelentés a Google-től: korábban rendezik ezt a fontos eseményt

Rendkívüli bejelentés a Google-től: korábban rendezik ezt a fontos eseményt

2024.06.25
| 9to5Google
A Google bejelentette, hogy az éves Pixel hardveres eseményére augusztus 13-án kerül sor. Ez rendkívül korai időpont 2024-re, hiszen a Made by Google rendezvény általában októberben szokott lenni.
Új kiszivárgások a Google közelgő eszközeiről

Új kiszivárgások a Google közelgő eszközeiről

2024.07.26
| GSM Arena
A Google Pixel Buds Pro 2 kiszivárgott képei új részleteket árulnak el a közelgő fülhallgatókról.
A Google Pixel 9 Pro Fold hivatalos, és a Google már mutogatja is

A Google Pixel 9 Pro Fold hivatalos, és a Google már mutogatja is

2024.07.22
| Android Police
A gyártók gyakran saját termékeiket szivárogtatják ki, hogy felkeltsék az érdeklődést, de a Google már nem is próbálja rejtegetni ezt.