A Google Play Music hamarosan megszűnik

2020.05.13| Android Authority

Még az idén leállítja a vállalat a Google Play Zene nevű streaming szolgáltatást, de szerencsére van helyettesítője.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A felhasználók jelenleg arra várnak, hogy hogyan lehet könnyen és fájdalommentesen átvinni a már mentett tartalmakat Play Musicról YouTube Musicra, a Play Zene ugyanis 2020 végére leáll. Az átálláshoz a Google új funkciót indít a YouTube Musicban, amely lehetővé teszi, hogy a fájlok pár érintéssel átvihetők legyenek.  

A felhasználók egyelőre továbbra is hozzáférhetnek mindkét szolgáltatáshoz és a Google megígérte, hogy több értesítést küld, mielőtt az év vége előtt teljesen leállítja a Google Play Zenét.

Noha ez az új opció megkönnyíti a zene migrálását a két szolgáltatás között, érdekes lesz látni, hogy bárki, aki hosszú ideje használta a Google Play Zenét, hogyan alkalmazkodik a YouTube Zene szolgáltatáshoz. Elrendezés és megjelenés szempontjából meglehetősen eltér a kettő ugyanis és a YouTube Zenéből még mindig sok funkció hiányzik a Play Zenéhez képest.

Szerencsére az ár változatlan marad. A YouTube Zene és a Google Play Zene előfizetés egyaránt havonta 9,99 USD. A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy havonta további 2 dollárt költenek, ezért teljes hozzáférést kapnak a YouTube Prémiumhoz, az összes benne található funkcióval.

A zene átviteléhez egyszerűen le kell tölteni a YouTube Zene alkalmazást a készülékre, majd az Átvitel gombra kattintani. Ez annyira egyszerű, amennyire tűnik, a nyugdíjba vonuló Google Play Zene rajongói számára egyszerűen megkönnyíti az új zenei alkalmazás használatának megkezdését. A migrálás lehetősége május 12-től érhető el a YouTube Zene és a Google Play Zene felhasználók számára.

Az eszköz nem csak a zenei könyvtárakat továbbítja, hanem a személyes ízlési preferenciákat, az albumokat, a lejátszási listákat, a like-okat és dislike-okat, a feltöltéseket, a vásárlásokat és az állomásokat is áthelyezi. Jó hír, hogy a podcast-hallgatók is így tudják előfizetéseiket gyorsan átvinni a Google Podcastsba.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?