A HarmonyOS NEXT segít a Huaweinek megszabadulni az Androidtól

2024.05.13| Huawei Central
Címkék:

HarmonyOS NEXT


A Huawei független és megbízható szoftver-ökoszisztémát épít a HarmonyOS NEXT-tel, és az új fejlesztés hozzásegíti a vállalatot ahhoz, hogy teljesen kiszakadjon az Androidból.

Annak ellenére, hogy a Huawei nem tett ilyen hivatalos nyilatkozatot, a HarmonyOS NEXT gyors fejlesztése arra utal, hogy a vállalat ez év végére teljesen ejtheti az Androidot. A cég egy határozottabban összepontosít az alkalmazás-ökoszisztémára is.

A HarmonyOS NEXT operációs rendszer állítólag még ebben az évben megjelenik a Mate 70 sorozattal. A Huawei már januárban bemutatta fejlesztői előzetesét az alkalmazásfejlesztőknek, míg a stabil verzió valószínűleg 2024 első negyedévében jelenik meg a fogyasztói felületen.

Az új, saját fejlesztésű operációs rendszer teljesen eltér attól, amit a korábbi verziókban láttunk. Nem támaszkodik a hagyományos Linuxra, és önállóan működik a Harmony kernelen, amely háromszor hatékonyabb, és csökkenti az általános energiafogyasztást. 

Az, hogy a Huawei készen áll arra, hogy idén teljesen levágja magáról az Android operációs rendszert, bizonyos kérdéseket vet fel. Próbáljuk meg megérteni őket egyenként részletesen.

HarmonyOS NEXT a globális piacra?

A 2024-es elemzői csúcstalálkozón a Huawei soros elnöke – Xu Zhijun megemlítette, hogy a vállalat a HarmonyOS bővítését tervezi globális fogyasztói számára.

Míg a kínai OEM előre telepített EMUI-verziókkal szállítja okostelefonjait a globális piacra, most arra törekszik, hogy ezeket az eszközöket natív alkalmazásokon keresztül a HarmonyOS NEXT builddel táplálja. Xu arra hivatkozott, hogy kezdetben a Huawei egy szilárd HarmonyOS alkalmazás-ökoszisztémán dolgozik majd otthonában, majd a Kínán kívüli régiókba költözik.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Kínai alkalmazásfejlesztők

Érdemes megjegyezni, hogy a HarmonyOS NEXT alkalmazás-ökoszisztémában résztvevő fejlesztők többsége Kínához tartozik, nem pedig a globális régiókból valóak. Így nem világos, hogy a technológiai gyártó hogyan fogja teljesen elszakítani az Androidot az eszköz- és szoftverökoszisztémától.

Android támogatás globális telefonokhoz!

A Huawei állítólag korábban azt mondta, hogy a globális telefonok nem veszítik el olyan könnyen az Android támogatását. Okosórákat és táblagépeket szolgál ki a globális piacon a HarmonyOS rendszerrel, miközben Android-alapú EMUI-t használ telefonokhoz. Ezért nem világos, hogy a HarmonyOS hogyan fog átkerülni a globális szektorba.

A Huawei egy lépést tett a szoftveres szempontból jelentős változás felé. Már több mint 4000 alkalmazás-adaptációt végzett a HarmonyOS NEXT-alapú verziókhoz. Az OEM arra is számít, hogy új, saját fejlesztésű operációs rendszerét számos intelligens termékre, például hordható eszközökre és IoT-eszközökre is bevezetheti.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.