A Huawei uralja az összehajtható okostelefonok piacát 2024 első negyedévében

2024.05.31| 9to5Google

A Counterpoint Research szerint a Huawei adta el a legtöbb összehajtható telefont 2024 első negyedévében.

A Counterpoint Research legújabb jelentése szerint a Huawei adta el a legtöbb összehajtható okostelefont 2024 első negyedévében, ezzel meglepve a piacot és a szakértőket egyaránt. A januártól márciusig tartó időszakban a Huawei lenyűgöző, 257%-os növekedést ért el, amely elsősorban a kínai piacon mutatkozott meg. Ez különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy a vállalat az elmúlt években jelentős visszaesést szenvedett el a globális piacokon, miután az amerikai kormány szankciói miatt elvágták a Google szolgáltatásaihoz való hozzáférését.

Samsung bukta a helyét...


Míg a legtöbb ember a Samsungot társítja az összehajtható telefonok piacával, a koreai vállalat csak a második helyet szerezte meg ebben az időszakban. A Samsung foldables eladásai 2023 első negyedévéhez képest 42%-kal estek vissza, ami jelentős csökkenés. Ez azt jelzi, hogy a piaci verseny egyre élesebb, és új szereplők is hatékonyan lépnek fel az innováció terén.

A Huawei növekedése nagyban köszönhető a Mate X5 bevezetésének, amely nagy érdeklődést váltott ki a kínai fogyasztók körében, különösen az 5G-kapcsolatra való ugrás révén. Azonban nem csak a Huawei volt sikeres: a Honor és a Motorola is jelentős növekedést ért el. A Honor szállításai 460%-kal növekedtek, míg a Motorola elképesztő, 1473%-os növekedést produkált.

A Honor piaci részesedése 3%-ról 12%-ra nőtt, és a Magic V2 modell lett a legtöbbet szállított összehajtható telefon Nyugat-Európában 2024 első negyedévében. A Motorola globális piaci részesedése pedig elérte a 11%-ot, amelyet elsősorban a Razr sorozat erős teljesítménye hajtott Észak-Amerikában.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Változó fogyasztói preferenciák

A Counterpoint Research jelentése szerint 2024 első negyedévében a "könyv típusú" összecsukható telefonok tették ki a globális szállítások 55%-át, ezzel először előzve meg a kagylóhéj típusú telefonokat 2021 óta. Ez a trendváltozás azt mutatja, hogy a fogyasztói preferenciák folyamatosan változnak, és a gyártóknak alkalmazkodniuk kell az új igényekhez.

A Samsung várhatóan hamarosan piacra dobja a Galaxy Z Flip6-ot, amely újra felkavarhatja a piacot. Emellett a Huawei egy olcsóbb, kagylóhéj stílusú összehajthatót tervez piacra dobni, míg a Xiaomi és a Honor is az első flip modelljeiket készülnek bemutatni.

Összegzés

Az összehajtható okostelefonok piaca dinamikusan fejlődik, és a Huawei jelentős sikere az első negyedévben új lendületet adott a versenynek. Az innováció és a fogyasztói igények kielégítése kulcsfontosságú a gyártók számára, hogy megőrizzék vagy növeljék piaci részesedésüket. A következő hónapok izgalmas változásokat hozhatnak, ahogy új modellek jelennek meg és a technológia tovább fejlődik.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?