A kubai túra alatt mintha az időben utaznánk

2022.10.12
Címkék:

Ha jártunk már Kubában, joggal gondolhatjuk, hogy ezen a helyen megállt az idő

A hely egy kicsit kizökkent minket a hétköznapokból, a hamisítatlan latin ritmusával és gazdag kulturális emlékeivel. Ha egy kubai túrán törjük a fejünket, a káprázatos városokon túl a homokos tengerpart is vár minket. 

 

Használjuk ki a szervezett út adta lehetőségeket

 

Kuba, mint a Karib-térség legnagyobb szigete, csodálatos élményekkel kecsegtet. Ha biztosan nem szeretnénk kimaradni semmiből, akkor érdemes szakértők által szervezett utazáson részt venni, mint például a WanderWell kubai túráján. A program alkalmas arra, hogy felfedezzük Kuba rejtett és népszerű kincseit a Vinales – Trinidad – Havanna háromszögben.

 

Az időutazás garantáltan nem marad el, hiszen a varázslatos szocialista világ hangulatát keltő utcákon még a 40-es évekből származó autócsodákkal is találkozhatunk. Igazi feltöltődést nyújtanak a természetkedvelőknek a dzsungellel borított hegyek, a vízesések. A gasztro fanok pedig jobbnál jobb koktélokat kóstolhatnak, miközben a kubai szivar illata lengi be a teret. 

Miről is szól egy kubai túra?

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Egy ilyen program mindig többnapos elfoglaltságot jelent. Az első állomásnak mindenképpen Havannának kell lennie, amely nemcsak az egyik leggyönyörűbb gyarmati stílusú város a világon, de bepillantást is nyerhetünk általa a hamisítatlan kubai életstílusba. Ha itt járunk, ne hagyjuk ki a La bodeguita del Mediot, ahol tradicionális recept alapján készült Mojito koktélt kaphatunk, de a La Floridita bár is megér egy kitérőt, ahonnan a Daiquiri koktél indult világhódító útjára.

 

Vinales, a főváros is számos programmal kecsegtet bennünket. A Vinales-völgyben olyan dohány- és gyümölcsültetvényeket pillanthatunk meg, amely minden képzeletünket felülmúlja. A Valle de Silencio, vagyis a “Csend völgye” egy olyan hely, ahol a nyugalmat szinte harapni lehet. A közelben lévő barlangok és kúphelyek bejárása igazi kalandokat rejt magában. 

 

Itt a pihenésé a főszerep

 

A Karib-térségben való nyaralás nem szólhat másról, mint az önfeledt kikapcsolódásról. A fehér homokos tengerpart látványa minden gondunkat feledteti, és amikor belecsobbanunk a kristálytiszta vízbe és kifekszünk a pálmafák alá, úgy érezzük, mintha a paradicsomban lennénk. Igazi feltöltődést nyújt a békés karibi élet, amit egy kubai túra által tapasztalhatunk meg.

 

Nem maradhat le a bakancslistáról a világhírű Havanna Rum gyár, ahol bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is készülnek a rumok, és egy kis kóstolóra is van lehetőség. A kirándulás lezárásaként érdemes ellátogatni Trinidadba, amely az UNESCO Világörökségének része. Az Escambray-hegységben való túra olyan őserővel tölt fel bennünket, amelyre még biztosan hosszú ideig emlékezni fogunk. Ahhoz, hogy tényleg kerek legyen a történet, feltétlen látogassunk el a környék legszebb tengerparti szakaszára, Playa Ancónra.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?