A megfelelő szőnyeg kiválasztása így a legegyszerűbb

2022.09.12
Címkék:

Egy tér, otthon vagy bármilyen helyiség berendezésén nem csupán azt értjük, hogy bútorokat választasz oda, hanem felöltözteted a falakat és kiválasztod a burkolatokat és a szőnyegeket

Ez pedig nem minden esetben egyszerű feladat. Igazán sok szempont merülhet fel például a szőnyegekkel kapcsolatban. Hang- és hőszigetelést biztosítanak, remek hangulatot teremtenek, és még abban is a segítségedre lehetnek, hogy a kis padló- vagy parkettahibákat elfedjék.

Miből készülhet szőnyeg?

Érdemes a DODO szőnyegkínálatát megnézned, mert rengetegféle és fajta darabot találhatsz náluk a webáruházban. Mivel igazán sok színben, alapanyagból és kivitelben gyártanak szőnyegeket, érdemes tisztában lenned, melyik mit tud.

A gyapjúból készített darabok nagyon elegánsak és tartósak, nem véletlenül találod meg ezeket a magasabb árfekvésű szőnyegek között. Jól tisztíthatók és viszonylag könnyen ledobják a vízalapú szennyeződéseket. Nagyon népszerűek a nejlonszálból gyártott szőnyegek, a gyapjúnál jóval barátibb áron is kaphatók. Van, hogy folttaszítót adnak az anyaghoz, így egyes szennyeződésekkel szemben nagyon ellenállók. A polipropilénből gyártottak is hasonló tulajdonságokkal bírnak.

Zsenília anyagból főleg kilépőket készítenek, kevésbé tartósak és hajlamosak összemenni. A keverék szőnyegek az alapanyagaik legjavát egyesítik, emellett azonban kedvezőbb áron juthatsz ezekhez.

Mégis mi alapján válassz?

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Érdemes eldöntened, hogy melyik helyiségbe milyen színű és típusú darabot keresel. Világos, sötét, esetleg tarka vagy mintás? A jó döntésre nincs univerzális recept, a lényeg, hogy harmonikusan illeszkedjen a térbe és kiemelje annak hangsúlyos darabjait vagy maga a szőnyeg legyen az a pont, ami minden belépő figyelmét magára vonzza.

Fontos szempont lehet még az is, hogy természetes alapanyagokból készített legyen a szőnyeged, vagy jöhet a mesterséges szálból szőtt is. Előbbiek inkább környezetbarátabbak, utóbbiak gyártása során káros anyagok is keletkezhetnek. Bár ezek jobban ellenállhatnak a masszívabb szennyeződéseknek, és a foltjaikkal is könnyebben elbánhatsz. A mindennapos használatot mindkét típus igen jól bírja.

Szőnyegsziget kontra faltól falig érő szőnyeg

Sok vita szokott kerekedni abból, hogy most akkor a parkettára, hajópadlóra vagy a hidegburkolatra egy-egy szőnyeg kerüljön, vagy pedig eleve szőnyegburkolatot tegyél le egy helyiségbe vagy a helyiségekbe? Bizonyos lakberendezési stílusokhoz inkább ajánlják a kézzel készített egyedi darabokat, ám ez sincs ma már kőbe vésve. A faltól falig érő megoldás mindenképp egységes kinézetet teremthet és biztonságosabb is, mert nem csúszik el.

A lényeg, hogy megtaláld a szívednek kedves és az adott helyiség hangulatához tökéletesen illeszkedő darabot vagy darabokat. Érdemes mintát kérned a szaküzlettől, hogy segítségével a tökéletes döntést hozhasd meg.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?