A mobiltechnológia fejlődésének hatása az online kaszinó platformokra

2023.09.12| (x)
Címkék:

Talán meglepő kimondani, de tény, hogy a mobiltelefonoknak is immár komoly történelme van.

Még ha nem is számítjuk a dolgot a kilencvenes évek közepétől, mert akkor Magyarországon még csak az üzleti élet képviselői használták ezeket az eszközöket, akkor is egy több mint két évtizedes történetről van szó.

 

A mobilok ez az idő alatt hatalmas fejlődésen mentek át. A kis maroktelefonoktól, amelyekkel rövid szöveges üzeneteket tudtunk küldeni és telefonálhattunk, illetve kezdetleges grafikával rendelkező játékokat játszhattunk, mára eljutottunk a szuper telefonok világába. 

 

Egy mai okostelefon már gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint egy asztali számítógép vagy laptop. Ehhez persze szükség volt arra is, hogy az internetes technológia olyan ütemben fejlődjön, ahogy azt megtapasztalhattuk. A szélessávú internet megjelenése, a lefedettség növekedése, vagyis a tény, hogy az ország szinte minden pontján kifogástalan internetes kapcsolatot találhatunk nagyban hozzájárult a telefonok fejlődéséhez.

 

Éppen ezért ma már a felhasználók egyre több esetben használják telefonjukat a számítógép helyett, legyen szó pénzügyekről, vásárlásról, vagy éppen szórakozásról. Az egyik legnagyobb nyertese ennek az evolúciónak az online kaszinó üzletág. Ma már az olyan platformok, mint a Greatwin kaszinó, telefonon keresztül is fennakadások nélkül elérhetőek.

 

Ez egy kétirányú elégedettséget okozó fejlemény. Hiszen, megfelel az üzemeltetőnek, akiknek így jelentősen megnő a felhasználói bázisuk, mert sokan vannak, akik inkább a telefonjukról intézik a dolgaikat. A másik oldalon pedig a játékosok számára is előnyös, hiszen így nem kell leülni egy számítógép elé, ha játszani szeretnének, ugyanis a telefonon keresztül ezt bárhol és bármikor megtehetik.

Mobilról vagy számítógépről?

Mindjárt az elején szögezzük le: erre a dilemmára nem létezik egyértelmű és megnyugtató válasz. Az, hogy te, mint játékos milyen eszközt részesítesz előnyben, ez elsősorban a te szokásaidtól, mentalitásodtól, preferenciáidtól függ. Mi annyi tehetünk, hogy rávilágítunk a különböző eszközök használatának jellemzőire.

 

Az asztali gépről, vagy laptopról történő kaszinózás nyilván az online kaszinó élmény eredeti formája, hiszen amikor megjelentek ezek a platformok, akkor még nemigen voltak egyéb lehetőségek. 

 

A számítógép kijelzője nagyobb, a felbontása általában jobb minőségű és sokan előnyben részesítik az egérrel történő navigálást, illetve áttekinthetőbb számukra egy oldal, ha az egy nagyobb monitoron jelenik meg. Másrészt, ez egyfajta rendszerességet is kölcsönöz a dolognak, hiszen leülünk az asztalhoz és ott játszunk.

 

Ezzel szemben, ha táblagépről, vagy mobiltelefonról játszunk, akkor ezek a dolgok elvesznek. Hiszen, ebben az esetben érintőképernyőkrők van szó, amelyek kijelzője általában kisebb, mint egy számítógépé.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

 

Ezzel szemben, szabad mozgásteret kapunk. A fent említett internetes lefedettségnek köszönhetően gyakorlatilag bárhol, bármikor, sorban állva, buszon ülve, munkahelyi pihenőn lehetőségünk van rá, hogy játsszunk.

Azonos választék és minőség

Ami a játékválasztékot és a lehetőségeket illeti, itt szinte elenyésző a különbség. A legtöbb online kaszinó kínálata általában megegyezik az asztali gépes és a mobilos platformon. A mobilos játékosok fennakadások nélkül el tudják érni ezeket az oldalakat a telefon böngészőjén keresztül.

 

Ez azért van, mert ma már szinte nincs is olyan online szerencsejáték platform, amely ne a HTML5 technológiára támaszkodva készülne. Ez pedig annyit jelent, hogy az adott oldal automatikusan alkalmazkodik a konkrét telefon böngészőjéhez és hiánytalanul megjelenik.

 

Számos kaszinó azonban ettől is tovább ment. Ők ugyanis a böngészős elérés mellett saját appokat is kidolgoztak. Ezek a legtöbbször iOS és Android telefonokra is elérhetők. Ebben az esetben nem kell mást tennünk, mint letölteni az adott appot, abba bejelentkezni és már játszhatunk is.

 

Az online szerencsejáték oldalak mobilváltozatának használata esetén nem maradunk le semmiről. Gondolunk itt a kaszinók által kínált üdvözlő bónuszokra, promóciókra és különböző versenyekre. Ezek maradéktalanul megtalálhatók és elérhetők akkor is, ha a mobil böngészőjéből vagy az appon keresztül nyitjuk meg az oldalt.

 

Illetve, még egy fontos dolgot érdemes megemlíteni. Ha ezeken a platformokon az élő osztós részleget látogatjuk előszeretettel, vagy pedig az élő sportfogadásokat, akkor sem maradunk le semmiről a telefonos elérés esetében. Az élő részlegeket a telefonon keresztül is ugyanúgy el tudjuk érni és tudunk játszani, illetve fogadni.

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?