A One UI 6.1.1 új Smart Select funkciója hasonlít a Circle to Search-re

2024.07.16| Android Authority

A Samsung Smart Select funkcióját átdolgozták a One UI 6.1.1-ben, új indítási animációval, eszköztár felhasználói felülettel és a szöveg vagy képek érintéssel való kiválasztásának lehetőségével.

  • A Smart Select lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Galaxy telefon vagy tablet képernyőjén rajzolják ki a kiválasztott területet, és különböző műveleteket hajtsanak végre vele.
  • Az átdolgozással egy funkciót azonban eltávolítottak: a videó egy területének GIF animációként történő rögzítésének lehetőségét.

A Google Circle to Search funkcióját az év elején bemutatott Galaxy S24 sorozat óta dicsérik, mivel felgyorsítja azt, amit sokan naponta csinálnak: információkeresést képernyőn megjelenő szöveg vagy kép alapján. Különösen hasznos azok számára, akik a technológiai területet követik, mivel gyorsan lehet szöveget vagy képeket kiválasztani a vágólapra másoláshoz. 

A Circle to Search ezen aspektusa – a képernyőn megjelenő szöveg és képek kiválasztása – azonban valami, amit a Samsung felhasználók már régóta megtehetnek Google Lens vagy harmadik féltől származó eszközök használata nélkül. Például a One UI Smart Select funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ujjukkal vagy egy S tollal rajzolják ki a képernyőn a kiválasztott területet, és különböző műveleteket hajtsanak végre vele, például megosztást vagy mentést.

A One UI 6.1.1 a Samsung legújabb mobil operációs rendszere. Android 14-en alapul, és múlt héten debütált a Samsung Galaxy Z Flip6 és Samsung Galaxy Z Fold6 készülékeken. Az ilyen típusú frissítések általában nem hoznak sok új funkciót, így nem számítottunk sok újdonságra az új Galaxy AI funkciókon kívül, amelyeket a Samsung ígért. Azonban észrevettük, hogy a "Smart Select" funkció, amely elérhető S Pen-eszközökön az Air Command menün keresztül vagy más Galaxy eszközökön az "edge panelek" overlay segítségével, csendben frissítve lett a One UI 6.1.1-ben.

A változások az új indítási animációval kezdődnek. Amikor elindítja a Smart Selectet a One UI 6.1.1-ben, egy fénylő sáv tölti ki a képernyő széleit. Ezt követően a képernyő bármely részére rajzolhat, mint korábban, de mostantól egyszerűen rá is koppinthat egy szöveg- vagy képdarabra, hogy a Smart Select automatikusan kiemelje azt.

Ha az érintett terület nem kerül felismerésre szöveg- vagy képblokként, akkor a Smart Select néhány gombot jelenít meg a kiválasztás alatt, beleértve a "jegyzethez adás" (ami a kiválasztott képernyőrészletet képként rögzíti a Samsung Notes-ban), "másolás", "megosztás", "mentés" és egy túlcsorduló menü a "rögzítés" (hogy a kiválasztást lebegő overlay-ként tegye más képernyők fölé) és "szerkesztés" opciókkal.

Ha egy szövegblokként felismert területre koppint, a Smart Select egy további "szöveg kinyerése" gombot jelenít meg. Ez sárgával kiemelve jelenik meg, mert a Smart Select mostantól automatikusan kinyeri a szöveget a kiválasztásból, szemben a korábbival, amikor manuálisan kellett kiválasztani a "szöveg kinyerése" opciót. Ha a "szöveg kinyerése" engedélyezve van, a kiválasztott szöveget másolhatja, megoszthatja vagy mentheti a teljes klip helyett. Érdekes módon, ha a kiválasztás idegen nyelvű szöveget tartalmaz, egy "fordítás" gomb automatikusan megjelenik, bár a szöveg fordításához le kell tölteni a Samsung nyelvi csomagjait.

Végül, ha egy képként felismert területre koppint, egy új "vázlat a képre" gomb jelenik meg. Ez megnyitja a képet a Samsung új Sketch to Image funkciójában, amely a One UI 6.1.1-től érhető el. A Sketch to Image funkcióval bármit rajzolhat a képre, és a Galaxy AI egy generatív AI modellel létrehoz egy képet a vázlat alapján.

Összességében a Smart Select funkció jelentős javulást mutat a One UI 6.1.1-ben. Az a képesség, hogy egyszerűen rákoppintva gyorsan válasszon szöveget vagy képeket, közelebb hozza a Smart Selectet a Circle to Search funkcióhoz. Azonban a Smart Selectnek vannak olyan funkciói, amelyek nem elérhetők a Circle to Search-ben, mint például a Samsung Notes integráció, a Sketch to Image, a kép rögzítése és mentése. 

Eltávolították viszont a videó egy területének GIF animációként történő rögzítésének lehetőségét. Ha gyakran használja a Samsung saját alkalmazásait, különösen a Samsung Notes-t, a Smart Select hasznosabb lehet vagy legalábbis kiegészítheti a Circle to Search funkciót.

 

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.