A One UI 7-nek rendet kell tennie ebben a káoszban

2024.10.17| SamMobile
Címkék:

One UI 7


A Samsung rajongói közösségben az egyik legmegosztóbb One UI elem idén talán a gyorspanel volt.

A Samsung újratervezte ezt a One UI 6.0 megjelenésével, és bár nekem nincs különösebb problémám az új elrendezéssel, megértem, miért nem tetszik néhány embernek, hiszen kicsit nehezebbé teszi a gyorskapcsolók egykezes elérését.

Bár a 2024-es gyorspanel kinézetével nincs gondom, van egy nagy problémám az egyik funkciójával. Ez talán a legkaotikusabb és legkiszámíthatatlanabb része a One UI-nak, és remélem, hogy a Samsung a következő One UI 7.0 frissítéssel foglalkozik vele. Íme, mire gondolok.

A gyorskapcsolók hosszan megnyomása egy szerencsejáték

A One UI gyorskapcsolói rendelkeznek egy rejtett funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy hosszan megnyomva több lehetőséget érj el. Legalábbis elméletben. A gyakorlatban ez nem mindig működik ugyanúgy, és ez a legkiszámíthatatlanabb felhasználói élmény, amellyel valaha találkoztam egy operációs rendszerben.

A probléma: a gyorskapcsolók hosszan megnyomása háromféle funkciót válthat ki, és soha nem tudhatod előre, melyik kapcsoló melyik funkciót rejti, amíg ki nem próbálod és meg nem jegyzed mindegyiket. Íme néhány példa:

  • Néhány gyorskapcsoló hosszan megnyomása (például a zseblámpa és a forgatás) egy dedikált felugró menüt nyit meg, ahol elmosódott háttérként a kezdőképernyő jelenik meg. Innen a visszalépés gombbal vagy gesztussal tudsz visszatérni a gyorskapcsoló területére.
  • Más gyorskapcsolók hosszan megnyomása a beállítási menübe visz át, nem pedig a felugró ablakba. Ha innen visszalépsz, akkor a kezdőképernyőre jutsz, nem pedig a gyorskapcsolók területére.
  • Néhány kapcsoló hosszan megnyomása nem egy felugró ablakot vagy beállítási menüt nyit meg, hanem az adott alkalmazást indítja el (például a Secure Folder vagy a Shazam).
  • Bizonyos esetekben ugyanazt a funkciót kapod, akár megérinted, akár hosszan megnyomod a kapcsolót, például a QR-kód beolvasásnál.

Más szavakkal, sosem tudhatod, mi történik, ha hosszan megnyomsz egy gyorskapcsolót, ezért manapság ritkán próbálom használni ezt a funkciót. Nem éri meg emlékezni, mi rejlik minden egyes kapcsoló mögött, mintha memóriajátékot játszanék.

Miért tűnik ki ez a funkció?

Pozitívumként meg kell említenem, hogy általában szeretem a One UI-t. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb Android felhasználói felület, és néhány apró probléma ellenére minden frissítéssel javult. Szerintem a One UI történetének legjobb változásai a One UI 5.0 után érkeztek.

Talán ezért tűnik ki ennyire ez a gyorskapcsoló viselkedés. 2024-ben olyan, mintha egy bug lenne, és kíváncsi vagyok, hogy a Samsung szándékosan tervezte-e így, vagy véletlenül került be a rendszerbe.

Remények a One UI 7-tel kapcsolatban

Remélem, a Samsung orvosolja ezt a problémát a One UI 7.0 frissítéssel. Akár a hosszan nyomásos funkció teljes eltávolítása is jobb lehetne, mint ez a káosz. Amit most kapunk, az nem üti meg a csúcskategóriás felhasználói élmény szintjét.

A Samsung szerint a One UI 7 jövő év elején debütál, ami azt jelenti, hogy a frissítés fejlesztése most hosszabb időt vesz igénybe. Az elvárások magasak.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.