A One UI 7.0 egyre jobban hasonlít az iOS-re

2024.07.26| SamMobile
Címkék:

One UI 7.0


Friss One UI 7.0 kiszivárgott képernyőképek dizájnváltozásokat fednek fel, egyre jobban hasonlít az iOS-re.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A One UI 7.0 története folytatódik, ahogy további kiszivárgott képernyőképek fednek fel apró részleteket arról, hogyan kívánja a Samsung megváltoztatni saját Android felületének kinézetét és érzetét.

Gyors összefoglaló

Ha lemaradtál a korábbi pletykákról, a One UI 7.0 több drasztikus változást is magába foglalhat, beleértve új UI elemeket, animációkat, menüket, beállításokat és újratervezett, elsődleges alkalmazásikonokat.

Az elmúlt napokban néhány ikondizájn is felbukkant a Kamera és Galéria alkalmazásokhoz, mindkettő kiköpött iOS másolat. Most már a Samsung Internet és a natív Telefon alkalmazás ikonjait is hozzáadhatjuk a listához. Ezeknek a jól ismert Samsung alkalmazásoknak az állítólagos ikondizájnjai az X platformon (via @chunvn8888) szivárogtak ki.

Kiszivárgott állítólagos One UI 7.0 ikon - ennek feljavított változata - iOS Fotók ikon

Új ikon dizájnok

Bár homályosak, ezek a képernyőképek egyértelműen mutatják, hogy a Samsung Internet alkalmazás ikonja 90 fokos fordulatot vett, és több színes kék árnyalatot vett fel enyhe gradienssel. A Telefon alkalmazás ikonja is teltebbnek tűnik.

A Samsung egy új identitás felé fordul?

Az eddig felbukkant képernyőképek alapján úgy tűnik, hogy a Samsung eltávolodik a Google Material Design elveitől. Legalábbis részben, és ami az alkalmazásikonokat illeti. Ez egy üdvözölt változás lehet, tekintve, hogy a One UI már most lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy (majdnem) minden alkalmazásikonjukat monokróm lapos ábrázolásokká alakítsák.

Ezek a kiszivárgott ikondizájnok úgy tűnik, hogy több színt használnak a monokróm helyett, és néhány esetben nem tűnnek olyan egysíkúnak, mint a jelenlegi Samsung ikon készlet. Néhány ikon, mint például a fentiek, színátmenetekkel rendelkeznek, amelyek szinte egy harmadik dimenziót adnak hozzá. Ez nagyon eltér a Material Design-tól.

Egyéb feltételezett funkciók

A One UI 7.0 egyéb feltételezett funkciói közé tartozik egy új menü extra testreszabási lehetőségekkel a kezdőképernyőhöz, és valami hasonló az iOS Live Activities-hez. Pontosabban, a Samsung extra információkat jeleníthet meg ugyanazon tabletta alakú területen, amelyet a Galaxy telefon használói láthatnak az állapotsávon hívások közben.

Ismételten hangsúlyozni kell, hogy még ha ezek a kiszivárgott alkalmazásikonok valódiak is, nincs garancia arra, hogy a dolgok nem változnak addig, amíg a One UI 7.0 nyilvánosságra kerül. A béta program jövő hónapban indulhat, és mi minden szükséges információt közlünk majd a firmware-ről és a béta programban való részvételről.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.