A OnePlus csoda akkumulátort mutat be hamarosan?

2024.06.19| Android Authority

Az új technológiát a CATL-lel, a világ legnagyobb akkumulátor gyártójával együtt fejlesztették ki.

A OnePlus bejelentette a „Glacier Battery” elnevezésű új okostelefon akkumulátor-technológiát, amelyet a világ legnagyobb akkumulátor gyártójával, a CATL-lel együttműködésben fejlesztettek ki. A vállalat azt állítja, hogy ez az új technológia jelentősen javítja az akkumulátor üzemidejét és teljesítményét, potenciálisan a „szuper állóképesség” új korszakát nyitja meg a mobileszközök számára.

A Weibo-n közzétett bejegyzések sorozatában a OnePlus részleteket közölt a Glacier Battery-ről, és azt állítja, hogy enyhíti a gyakori felhasználói frusztrációkat, például a gyakori töltést, az alacsony akkumulátorszintet és a powerbankek szükségességét. A vállalat a jelenlegi szabványokat meghaladó akkumulátor kapacitásra is utalt, ami „áttörést” kínál az üzemidő terén.

Bár a pontos részletek még rejtve maradnak, úgy tűnik, hogy a Glacier Battery technológia lehetővé teszi a jelenleg elérhetőnél kisebb, energiasűrűbb akkumulátorok létrehozását. Ez jelentős áttörést jelenthet egy olyan iparágban, ahol az akkumulátor üzemideje nagyon régóta szűk keresztmetszet.

Mivel az okostelefonok továbbra is több energiát és funkciókat tartalmaznak, az akkumulátor élettartama az egyetlen terület, amely stagnál. Elfogadott igazság, hogy a modern okostelefonok nem bírják ki egy napnál tovább intenzív használat nélkül újratöltés nélkül. Egyszerűen nagyobb akkumulátorok bepakolása nem életképes megoldás, mivel terjedelmesebb, kevésbé kényelmes eszközökhöz vezetne.

Ha a OnePlus állításai igazak, a Glacier Battery lehet az első pillantásunk arra a válaszra, amelyre az iparág várt, és lehetőséget kínál az akkumulátor élettartamának növelésére anélkül, hogy feláldoznánk az okostelefonok elegáns kialakítását és hordozhatóságát. A megbízható kiszivárogtató Digital Chat Station megosztott még néhány részletet, ami azt sugallja, hogy az első ilyen technológiát alkalmazó eszköz a OnePlus Ace 3 Pro lesz.

A telefon állítólag egy 6100 mAh-s akkumulátorral rendelkezik majd, amely 100W-os töltéssel kevesebb mint 30 perc alatt képes a teljes feltöltésre. Az új akkumulátor technológiának köszönhetően az Ace 3 Pro a megnövekedett akkumulátor méret ellenére is karcsú profilt tart fenn, vastagsága alig kevesebb, mint 9 mm.

Nevezetesen, a Glacier Battery előnyei nem korlátozódhatnak az Ace 3 Pro-ra. DCS azt is javasolja, hogy számos jövőbeni OnePlus modell építse be ezt a technológiát, amely a nagy akkumulátor kapacitás és a gyors töltés tökéletes kombinációját kínálja.

A OnePlus 2024. június 20-án sajtótájékoztatót tart, hogy további részleteket áruljon el a Glacier Battery-ről. Bár a OnePlus Ace 3 Pro várhatóan nem jelenik meg globálisan, a vállalat következő zászlóshajó-bemutatói valószínűleg Európába is eljuttatják ezt az új technológiát.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?