A rotoros szórófejek és fúvókák szerepe az öntözésben

2022.03.17
Címkék:

Egy automata öntözőrendszer nem is működhetne hibátlanul speciális szórófejek és fúvókák nélkül.

Ezek tulajdonképpen azok a hasznos kis alkatrészek, amelyek biztosítják, hogy a felszínre jusson a víz, így minden növény megkapja a számára ideális mennyiségű vizet. 

 

Vannak spray és rotoros fúvókák is. A következő pár sorban mi most a legutóbb említett változatot fogjuk górcső alá venni. Tarts velem te is és legyél profi a témában, mielőtt megindulnának a kerti munkálatok!

 

Miért van egyáltalán szükség szórófejekre?

 

A szórófejek biztosítják adott nyomás mellett az ideális mértékű vízhozamot, s azt egyenletesen bocsátják a felszínre. Ez esetben a legfontosabb, hogy mindez hatékonyan történjen, mivel a nyomást a lehető legkisebb veszteséggel kell sebességgé alakítani. 

 

Eleinte nehéznek tűnhet minőségi szórófejet beszerezni. Egy-egy darab minőségét az a nyílás határozza meg, amelyen át a víz a levegőbe jut, vagyis a fúvóka nyílása. A fúvóka a víz megfelelő adagolásáért felelős.

 

Ennyit a szórófejekről! Most pedig lássuk, hogy miből élünk!

 

Mikor hasznosíthatjuk a rotoros szórófejeket és fúvókákat?

 

Mielőtt fúvókát vásárolnánk tudjunk meg többet az öntözendő terület jellegéről, nagyságáról, a növények vízigényéről és persze a rendelkezésünkre álló vízmennyiségről. Ha ezeket tudjuk, akkor az már fél siker. 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

 

Amennyiben nagy területek locsolását szeretnénk megoldani, akkor érdemes a rotoros szórófejeket és az ezekhez passzoló rotoros fúvókákat választani. A mozgó alkatrészből álló kis szerkezet rendkívül megbízhatóan működik. 

 

A locsolás során az a fontos, hogy se túl kevés, se túl sok víz ne jusson a felszínre, s a fúvóka szabályozása ebben segít nekünk. Nagyon könnyen becsavarhatóak a szórófejházba. Orvosolhatjuk segítségével a kis víznyomás okozta gondokat és a gyengébb locsolási egyenletességet is. 

 

Ha szeretnéd te is szemügyre venni a legjobb minőségű termékeket, akkor keresd fel bátran az AutomataÖntözőrendszer.com rotoros fúvóka kínálatát!

 

Hunter alkatrészek a piacon

 

A Hunter produktumok az öntözéstechnika legmegbízhatóbb termékei közé sorolhatóak. Éppen ezért szeretnénk a Hunter Eco Rotator példáján keresztül érzékeltetni, hogy milyen is egy minőségi termék, így a jövőben te is könnyen felismered majd azt. 

 

A fúvóka tetején található egy speciális ezüst gyűrű, amelynek forgatásával könnyen beállíthatjuk az optimális szórási szöget. Egy ilyen darabbal akár 30%-os vízmegtakarítás érhető el, ráadásul a szórási sugár is csökkenthető 25%-kal. Egyenletes öntözést tesz lehetővé és strapabíró szerkezete hosszú távú használatot tesz lehetővé. 

 

Remélem, hogy így a cikk végére te is magabiztosabb lettél a témában és belátod végre, hogy a rotoros szórófejekkel csak jól járhatsz! Spórolj, légy hatékony és öntözz rendszeresen!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?