A Samsung DeX működik Lumia 950-nel is?

2017.05.23| Phone Arena

Meglepő dologra jöttek rá a felhasználók, a Samsung legújabb különlegessége működik más telefonnal is.

 

Logikusan pedig az ember arra jutna, hogy a Samsung Galaxy S8-hoz bemutatott Samsung DeX Station csak a cég csúcskategóriás termékével kompatibilis. A DeX nem más mint egy olyan kiegészítő, amely segítségével a telefonunkból gyakorlatilag egy munkaállomást lehet létrehozni. A DeX-hez csatlakoztatható a Galaxy S8 vagy S8+, egér, billentyűzet és monitor is. Saját hűtés gondoskodik arról, hogy a telefon ne forrósodjon túl a terheléstől. Nemrég rájöttek, hogy a mára két éves Microsoft Lumia 950-nel is működik a DeX. Legalábbis az alábbi YouTube videó szerint, bár ha jobban megnézzük, jól látszik, hogy ez valójában a Microsoft Continuum nevű ötlete, amelyet felhasznált a dél-koreai gyártó a DeX megvalósításához.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Mi értelme lenne annak, hogy a DeX támogasson egy két éves, más OS-t futtató telefont? A válasz egyszerű. A Samsung valószínűleg szívesen bemutatná, hogy a 150 dolláros árért megéri megvenni a DeX-et, hiszen még egy ilyen idős telefon is felismeri egy C típusú USB adapterrel és lekezeli az egeret és billentyűzetet gond nélkül. Ugyanez viszont nem igaz a Galaxy S8-ra, amelyet a Continuumhoz csatlakoztatva egyáltalán nem működik. Tehát a konklúzió: bár a DeX-et felismeri a Lumia 950, valójában egy Galaxy S8 futtathatja a háttérben az asztali élményt biztosító megoldásokat.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?