A Samsung Galaxy AI hamarosan igazán jól tudhatja, mit akarsz

2024.07.19| Android Police
Címkék:

Samsung Galaxy AI


Samsung nem szégyelli más cégek felvásárlását termékeinek és szolgáltatásainak javítása érdekében.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

2016-ban megszerezte a Dacort, majd a Harman Internationalt, hogy növelje hang- és kapcsolódó autótechnológiáját. 2019-ben a dél-koreai tech óriás megszerezte az izraeli Corephotonics céget, amely erős optikai zoom lencséiről ismert, nagyjából 155 millió dollárért. Most úgy tűnik, hogy a Samsung több AI megoldásának megerősítésére készül egy olyan startup felvásárlásával, amely a tudásgráf technológiára specializálódott.

A Samsung a legújabb blogjában jelentette be az Egyesült Királyságban működő Oxford Semantic Technologies startup felvásárlását, amelyet 2017-ben alapítottak. A startup a "tudásreprezentáció és szemantikai következtetés" területeire specializálódott, és nem először dolgozik együtt a Samsunggal.

A két cég 2018 óta több projekten is együttműködött. Azonban most, hogy a startup a Samsung szárnyai alá került, a tech óriás alkalmazni tudja a startup különböző eszközeit szolgáltatásainak javítására, például az RDFox következtetési motort. Ez az eszköz kifejezetten az edge eszközökre készült, és képes a szervezetek adatait géppel olvasható formátumba átalakítani, ami segíthet a Samsungnak AI modelljeinek képességeinek javításában.

A tudásgráf képességek lehetővé teszik az információk tárolását oly módon, hogy az hasonlít arra, ahogyan az emberek megszerzik, emlékeznek, felidézik és értelmezik a tudást - olvasható a Samsung blogbejegyzésében. Az adatok ilyen módon történő tárolásával a technológia jobban megértheti a felhasználói viselkedést, és ezáltal "a Samsung különféle termékeinek - az aktuális csúcsmodell okostelefonoktól kezdve a tévékig és háztartási eszközökig - kifinomultabb és személyre szabottabb AI megoldások megvalósításának egyik kulcstechnológiája."

Képzeljük el a mindennapi okostelefon használati szokásainkat, beleértve az általunk használt alkalmazásokat, az időtartamot, amíg használjuk őket, a kedvenc zenéinket stb. A tudásgráfok tárolhatják ezeket az információkat, és lényegében összekapcsolhatják őket. Ezt megértve, a továbbfejlesztett Galaxy AI képes lehet előre jelezni igényeinket és személyre szabott javaslatokat tenni, például megnyitni a hírapplikációt egy adott időpontban a nap folyamán, proaktívan javasolni zenét, amikor észleli, hogy az edzőteremben vagyunk, vagy podcastot lejátszani, amikor munkából hazafelé tartunk.

Lehetséges Galaxy AI fejlesztés érkezőben?

Google nagy lépéseket tesz a Gemini-vel, és bár személyesen még nem láttuk az Apple Intelligence működését, a cupertino-i tech óriás WWDC prezentációja jó ötletet adott nekünk annak képességeiről. Ez lehet a Samsung próbálkozása a saját funkcióinak fejlesztésére, figyelembe véve, hogy még mindig a Google-ra támaszkodik néhány legfontosabb AI funkcióban. A felhasználói élmény szakértelmének kombinálása a startup eszközeivel lehetővé teheti a dél-koreai tech óriás számára, hogy személyre szabott élményeket hozzon létre a termékei és szolgáltatásai körében.

"Ahogy a globális fogyasztók egyre inkább igénylik a személyre szabott AI élményeket, az Oxford Semantic Technologies felvásárlása tovább erősíti a Samsung erőteljes képességeit a tudásmérnöki területen" - mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics CTO-ja. "Ez a felvásárlás egy újabb fontos lépés előre, miközben azon dolgozunk, hogy egyedi AI élményeket nyújtsunk, amelyek az innovációra épülnek."

Az Oxford Semantic Technologies is win-win partnerségként tekint erre, ahol nagyobb csoport részeként forrásokat kap, hogy tovább fejlessze és javítsa technológiáját.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.