A Xiaomi megelőzheti az Apple-t a gomb nélküli telefon piacra dobásával

2024.08.27| Phone Arena
Címkék:

Xiaomi

,

gomb nélküli


A világ harmadik legnagyobb telefon gyártója hamarosan bemutat egy olyan készüléket, amelyen nincsenek fizikai gombok, hangerőszabályzók, csúszkák vagy érintőgombok, hasonlóan a korábbi Mi Mix Alpha koncepcióhoz.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A Smartprix forrása szerint a Xiaomi jövő év elején mutatja be ezt a gomb nélküli telefon koncepciót, amelyet egyelőre Project Zhuque néven emlegetnek a fejlesztő csapaton belül. Ez a telefon egy csúcskategóriás eszköz lesz, amelyet a Qualcomm új, Snapdragon 8 Gen 4 chipje fog hajtani.

A telefon kijelzője alá rejtett szelfikamera is kerül, amely állítólag jobb minőségű lesz, mint a Samsung vagy a ZTE hasonló megoldásai. A gomb nélküli telefon navigálása kihívást jelenthet, de a Xiaomi valószínűleg már kidolgozott egy olyan bemeneti kombinációt, amely könnyen helyettesítheti a bekapcsoló- és hangerőgombokat, valamint más, a telefon oldalán található funkciókat.

Ezzel szemben az Apple már egy ideje fejleszti a teljes kijelzős iPhone-t gombok és csatlakozók nélkül, először az iPhone 15-re, majd az iPhone 16-ra tervezték, de a projekt megvalósítása még várat magára. Az Apple nehézségekbe ütközött a kapacitív gombok használatának bevezetésével, ezért ahelyett, hogy teljesen gomb nélküli iPhone-t adna ki, az iPhone 16 sorozat körül további elemeket fog hozzáadni.

Először is, az iPhone 15 Pro modellek Akciógombja bekerül majd az összes iPhone 16 modellbe. Másodszor, a kapacitív gombok, amelyekre az Apple olyan sok munkát fordított, valószínűleg csak korlátozottan jelennek meg az iPhone 16 Pro készülékeken, mint kamera Kioldó gomb.

Így a Xiaomi megelőzheti az Apple-t a gomb nélküli, teljes kijelzős telefon piacra dobásával, bemutatva egy olyan valóban teljes kijelzős készüléket, amelyen nincsenek kameralyukak vagy Dynamic Island típusú megoldások, és nincsenek gombok sem, amelyek megtörnék az végtelen kijelző benyomását. Az azonban még kérdéses, hogy a Project Zhuque egy koncepció eszköz lesz-e, vagy egy ténylegesen megvásárolható készülék.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.