Amit a járássegítőről tudni kell

2022.03.17
Címkék:

Az egészséges kisgyermek nagyjából egy-másféléves kora körül elkezd járni. Persze nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Először csak feláll néhány másodpercre, aztán elkezd kapaszkodva lépegetni. A helyes testtartás megtalálása nem is olyan könnyű, mint gondolnánk. 

 

Mire a gyermek idáig eljut a fejlődésben, a kúszással-mászással megerősödik annyira az egész testének, törzsének az izomzata, hogy az egyensúlyát megtalálva stabilan tudjon hamarosan kétlábon közlekedni. A Játékliget szakértő munkatársa ebben a cikkben elárulja, hogy mikor ajánlott a járássegítő használata.

 

Szükséges-e a járássegítő?

 

Pont annyira szükséges a járássegítő, mint amennyire bármilyen másik fejlesztőjáték. Ha a kisded megfelelően fejlődik, akkor a finommotorikája, a mozgása, a memóriája anélkül is ki fog alakulni, hogy arra komolyabb figyelmet fordítanál. De tudatos szülőként tisztában vagy vele, hogy gyermeked játszva tanul, és ha játszik, akkor észrevétlenül fejlesztheted is a részképességeit. Így a kisebb elmaradásokat pótolhatja, vagy éppen kiderülhet, hogy milyen területen zseniális. A stabilan álló gyermek érdeklődési köre a tologatható, húzogatható játékokra irányul. Ez természetes, hiszen azon van a fókusza. A járássegítő nem helyettesítheti a helyes testtartást, de élvezetessé teszi az új mozgás gyakorlását.

 

Milyen a jó járássegítő?

 

Anyagát tekintve készülhet fából vagy műanyagból. Fontos, hogy stabil legyen, ne inogjon. A kerekei ne akadjanak, könnyen gördüljenek. Ha a kerék is műanyag, akkor alaposan nézd meg, hogy mennyire masszív. Ezek a termékek olyan színben és mintázattal kaphatók, amik után a kicsik ösztönösen érdeklődnek, így lényegében bármelyiket is választod, biztosan gyermeked kedvence lesz hamarosan. 

A járássegítő első oldalán további fejlesztőjátékok kapnak helyet. Ezek igen változatosak: tekerős, nyomogatós, akár formabedobós játék is helyet kaphat. Nem ritka, hogy zenél vagy állathangot is képes kiadni. Kaphatók olyan változatok is, amiket a későbbi szerepjátékok alkalmával bevásárlókocsiként vagy a játékai szállítására tud használni.

 

Támogatnád gyermeked egészséges mozgásfejlődését? A Játékliget mozgásfejlesztő játékok kínálatában vidám, jópofa, barátságos kivitelek várnak.

 

Nem keverd össze a bébikomppal!

 

Sokan egy kalap alá veszik a két eszközt, és járássegítőként utalnak a bébikompra is. A bébikomp inkább amolyan mobil gyermekmegőrző. Amikor a kicsi már unja a járókát, és követné a szülőt mindenhová, akkor tudja magát hajtani és közlekedni. Ez a fajta mozgás azonban rendkívül ártalmas, hiszen a lábujjaival vagy a talpával hajtja magát, de nem nehezedik rá, hiszen végig ül. Míg mászás vagy a lépegetés-popsira esés-felállás-lépegetés közben mozgásban van, minden izma erősödik, addig a bébikompban ülve nem éli át ezeket.

 

A mozgások sorrendje és állandó gyakorlása a későbbi viselkedési és tanulási problémák elkerülésének a kulcsa.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?