Android 7.0 Nougat: úton feléd!

2016.08.23| Android Google Blog

A Google tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy útjára bocsátotta a Nougat frissítést.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az akkor még csak Android N néven ismert frissítésrõl elõször márciusban hallhattunk, akkor kapták meg a fejlesztõk az elsõ betekintést. Ehhez képest a névválasztást egészen júniusig tolta a cég, akkor várták a rajongóktól a lehetséges neveket, majd igen gyorsan ki is választották a Nougatot. Az új rendszerben nem kevesebb mint kétszázötven újdonság található, nagyja persze a mezei felhasználó számára láthatatlan, de természetesen akad látványos újítás is.

Az egyik, hogy sokkal jobban személyre szabható lesz a rendszer, többek között a még több, ezerötszáz egyedi emojival, a továbbfejlesztett, még jobban egyénire állítható, redõnyben található gyorsikonokkal. Fontos megemlíteni még a multi-locale támogatást, amely annyit tesz, hogy az alkalmazások az általuk megjelenített tartalmakat helyadatok szerint módosíthatják. A munkát is hatékonyabbá teszi a változtatható méretû, többablakos használat, az aktuálisan használt alkalmazásból kilépést nem igénylõ, más apphoz tartozó direkt válasz és a gyors váltó. Ez utóbbi két gyors kattintásra vált a felhasználó által a két legtöbbet használt program között.

Az Android Nougat támogatja a Vulkan-t (továbbfejlesztett 3D rendering API a még jobb játékokhoz), és a Daydreamet (ez a Google mobilos virtuális valósága). Ezekkel együtt javult és gyorsabb lesz a frissítés is, legyen szó alkalmazás vagy szoftver frissítésérõl, ez utóbbi esetén a háttérben tudja a teljes frissítést elvégezni, így még gördülékenyebb a folyamat, nem kell hosszú perceket várni arra, hogy a készülék újrainduljon.

A következõ hetekben frissül a Nexus 6, a Nexus 5X, a Nexus 6P, a Nexus 9, a Nexus Player, a Pixel C is, valamint mindenki, aki részt vett az Android Beta programban, szintén megkapja a végleges változatot.





Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.