Apple termékmenedzserek beszélnek az új iPadOS 18 menő funkcióiról

2024.07.19| MacRumors
Címkék:

iPadOS 18


Az iPadOS 18-ban az Apple számos hasznos, iPad-specifikus funkciót adott hozzá a Notes alkalmazáshoz, beleértve a Smart Scriptet és a Math Notes-t.

Mindkét kiegészítés az Apple Pencillel való használatra készült, és ezek az Apple táblagépeinek legérdekesebb új funkciói közé tartoznak. Az Apple termékmenedzsere, Ty Jordan és a mérnök menedzser, Jenny Chen nemrégiben interjút adott Chris Lawley-nak, hogy megvitassák az ‌iPadOS 18‌ frissítésein végzett munkát.

A Smart Script az egyik módja annak, ahogyan az Apple gépi tanulást használ az ‌iPadOS 18‌-ban. Finomítja a kézzel írt szöveget, így a kézírásunk rendezettebbnek tűnik, miközben megőrzi azt a személyes jelleget, ami megkülönbözteti a kézírást a gépelt szövegtől. A Smart Script megtanulja a kézírásunk stílusát, aminek eredményeként Jordan szerint olyan hasznos lesz, mint a gépelt szöveg.

"Észre fogod venni, hogy amint elkezdesz írni, finomítja a kézírásodat. Helyesírás-ellenőrzést végez, így ha hibázol, aláhúzza. Képes szövegek áthelyezésére is, ha megérinted és tartod a Pencilt, mozgathatod a szavakat, és a bekezdés újrafolyik, így több helyet kaphatsz. Még gépelt szöveget is beilleszthetsz saját kézírásként egy bekezdés közepére, így sok olyan dolgot tehetsz, amit gépelt szövegnél természetesnek veszünk."

A Smart Script folyamatosan tanul, és bár gyorsan működik, idővel javulni fog, ahogy többet írunk, különösen az olyan funkciók esetében, mint a kézírásként való beillesztés. Az elismerés nem marad meg egyik jegyzetről a másikra. Az Apple azt akarta, hogy a funkció személyes legyen, ne pedig egy betűtípushoz hasonlítson, ezért minden jegyzettel dinamikusan finomítja azt.

"Nagyon kontextuális. Tehát például, ha visszamész egy korábbi bekezdéshez, ahol rossz kézírás volt, az ott finomított kézírást fogjuk illeszteni, nem próbáljuk megismételni, amit más jegyzetekben láttál."

A Math Notes esetében Jordan elmondta, hogy az Apple időt szánt arra, hogy "újragondolja", hogyan lehetne a számológép funkciót az iPad felületéhez igazítani. Ha nem ismered a funkciót, a Math Notes az ‌iPad‌-en lehetővé teszi, hogy egyenleteket írjunk az ‌Apple Pencil‌lel, és a Notes alkalmazás automatikusan megoldja az egyenletet, amikor egy egyenlőségjelet adunk hozzá.

"Olyan, mintha varázslat lenne. Összekapcsolja a ceruza természetes bemenetét az eszközön futó gépi tanulási modellekkel, amelyeket Jenny és csapata dolgozott ki. Csak úgy írod a matematikát, mint egy papírlapon, és mint varázslat, megadja a választ. Olyan egyszerű és intuitív."

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Math Notes képes felismerni a változókat és a hozzájuk tartozó számokat. Tehát ha változókat definiálunk, mint például ár és terület egy jegyzetben, majd írunk "ár x terület," a Math Notes képes választ adni a korábban meghatározott számok felhasználásával. Jordan elmagyarázza:

"Visszatérek a középiskolába. Tehát a változó csak egy elnevezett érték, igaz? Sokukat ismerheted az iskolából, mint az X és Y, és deklarálhatsz egy változót ezekkel <...> de ezt bármilyen szóval megteheted, amit akarsz. Személy szerint szeretem természetes élményekre használni, ahol például kijelölöm, hogy italok egyenlő valamivel, és ételek egyenlő valamivel, majd csak mondom, hogy az plusz az és osztva az emberek számával, és megkapom a választ. Tehát ez egy nagyon természetes módot teremt a matematikával való munkához."

A Math Notes elég intelligens ahhoz, hogy megértse a különbséget a jegyzetben szereplő különböző változók között, így ha több matematikai problémád van ugyanazzal a változóval, mint az X, nem fog összezavarodni. Automatikusan hozzáadhatók grafikonok a Math Notes-ban, ha az egyenlet grafikonálható, ami Chen szerint az Apple korábbi munkáját használja a Swift Charts API-hoz.

Ha érdekelnek az új Notes funkciók az ‌iPadOS 18‌-ban, érdemes megnézni a teljes videót. A Math Notes és a Smart Script elérhetők az ‌iPadOS 18‌ bétaverziójában, amelyet a fejlesztők és a nyilvános béta tesztelők letölthetnek. Az új funkciók ősszel jelennek meg.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?