Apple Watch Ultra 3: amit eddig tudunk

2024.07.03| MacRumors

Az Apple Watch Ultra 3, amely várhatóan 2024 szeptemberében jelenik meg az iPhone 16-tal együtt, kevesebb frissítést kínálhat, mint elődje, az Apple Watch Ultra 2. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen változásokat pletykálnak!

 További friss Telefongurus hírek erre!

Amikor az Apple Watch Ultra 2 tavaly debütált, a fő új funkciók közé tartozott az 50%-kal fényesebb kijelző, a gyorsabb S9 chip, a "Double Tap" gesztus, amely lehetővé tette az óra érintés nélküli kezelését, az eszközön futó Siri, és a megnövelt belső tárhely. Sajnos a következő verzió valószínűleg nem éri el ezeket a magas szinteket. Íme, mit mondanak a pletykák.

Kijelző technológia

Jó ideig úgy hitték, hogy az Apple egy microLED kijelzős Apple Watch Ultrán dolgozik, amely nagyobb fényerőt, jobb kontrasztot és jobb energiahatékonyságot biztosítana. Azonban ezek a tervek határozatlan időre elhalasztásra kerültek. Az Apple több éven keresztül dolgozott a microLED kijelzőtechnológián, de a projektet 2024-ben leállították, és jelenleg nincs tervben microLED-es Apple Watch a közeljövőben.

Ezzel szemben az Apple várhatóan új, alacsony energiafogyasztású OLED panel technológiát alkalmaz új Apple Watch modellekben, hogy tovább csökkentse az állandóan bekapcsolt kijelző energiafogyasztását. Ha ez így van, valószínűtlen, hogy az Apple a technológiát a legújabb Series modellbe integrálná anélkül, hogy a legújabb Apple Watch Ultra modellbe is bevezetné.

Dizájn

Az Apple Watch Ultra 3 dizájnja valószínűleg nagyjából változatlan marad. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman nemrégiben azt mondta, hogy az idei harmadik generációs Apple Watch Ultra "nagyjából ugyanúgy fog kinézni, mint az eredeti". Korábban egy teljesen újratervezett "Apple Watch X"-et említett, vékonyabb tokkal és mágneses szíjakkal, de ez valószínűleg egy másik modell lesz, és azt mondta, hogy 2024-ben vagy 2025-ben jelenik meg.

Új funkciók

Az Apple Watch Ultra 3 valószínűleg továbbfejlesztett egészségügyi nyomon követési képességeket tartalmaz, például vérnyomásmérést és alvási apnoe észlelést, összhangban az Apple Watch Series 10/X pletykált funkcióival.

A vérnyomásmérés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtudják, ha vérnyomásuk emelkedő tendenciát mutat, és lehetőséget biztosít arra, hogy megjegyezzék, mit csináltak, amikor a magas vérnyomás jelentkezett. Konkrét vérnyomásértékek nem kerülnek megadásra. Eközben az alvási apnoe észlelése az alvási történelem és légzési minták alapján becsüli meg, hogy valaki szenved-e alvási apnoéban, és javasolja, hogy forduljon orvoshoz, ha igen.

Hardverfrissítések

Az Apple Watch Ultra 3 várhatóan "szinte semmilyen" új hardverfrissítést nem kap az Apple Watch Ultra 2-höz képest, Ming-Chi Kuo, az Apple ellátási lánc elemzője szerint. Az ő megfogalmazása arra utal, hogy a pletykált vérnyomás- és alvási apnoe-észlelési funkciók gépi tanuláson és szoftveralapúak lesznek, meglévő szenzorokra támaszkodva.

Színek

Az Apple jelenleg az Apple Watch Ultra 2-t kínálja, amely 2023 szeptemberében jelent meg, ugyanabban a természetes titán színben, mint az első generációs modell. A második generációs modell megjelenése előtt néhány pletyka új sötétebb színopció bevezetését említette, de ez nem történt meg.

Azonban tudjuk, hogy az Apple eredetileg egy sötét kerámia hátlapos első generációs Apple Watch Ultrát tervezett, amely soha nem került piacra. Sőt, a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman 2023-ban azt mondta, hogy "elméletileg" lehetséges, hogy ez a felület egy későbbi modellhez is elérhető lesz. Korábban a prémium Edition modell az Apple Watch Series 7-ből elérhető volt fekete titán tokkal.

watchOS 11

Az az egy dolog biztos, hogy az Apple Watch Ultra 3 a watchOS 11-et, az Apple Watch legújabb operációs rendszerét fogja futtatni. Az Apple az új szoftvert a WWDC során mutatta be júniusban, és a felhasználók számos frissítésre és fejlesztésre számíthatnak, például további Smart Stack widgetek, Check In az Üzenetekhez és edzésekhez, egy Vitals alkalmazás a főbb egészségügyi mutatók megtekintéséhez, egy Fordító alkalmazás, egy új Apple Pay funkció, a Tap to Cash, edzésterhelés az edzésekhez, további edzés típusok, testreszabható Aktivitás gyűrűk és még sok más.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?