Apple WWDC 2024: Siri kezd félelmetes lenni

2024.06.11| Android Authority

Az Apple adott egy nagy mesterségesintelligencia-frissítést a Sirinek, és most már használhat alkalmazásokat is. Az új Siri minden eddiginél erősebb.

  • A Siri nagyjavításon megy keresztül, a középpontban a mesterséges intelligencia.
  • Az Apple természetesebbé, kontextus szempontjából relevánsabbá és személyesebbé tette a Sirit.
  • A virtuális asszisztens mostantól vezérelheti az alkalmazások funkcióit és műveleteit.

Ahogy az várható volt, a WWDC tele van szoftveres bejelentésekkel. A bejelentések közül sok az Apple mesterséges intelligenciájához kapcsolódik, beleértve a Siri nagy megújítását. Az Apple hivatalosan is leleplezte, hogy virtuális asszisztensét átitatja a cég új „Apple Intelligence”-e. A cupertinói székhelyű cég azt állítja, hogy a Siri-t természetesebbé, kontextus szempontjából relevánsabbá és személyesebbé fejlesztették, mint korábban.

Az egyik legszembetűnőbb változás a Siri régi és új verziója között a megjelenése. Az Apple frissítette a virtuális asszisztenst, hogy az a kijelzőt körülölelő, ragyogó körvonalként jelenjen meg. A frissítés előtt a Siri színes buborékként jelent meg, amely a képernyő alján bukkant fel.


A figyelemre méltó, nem felületes fejlesztések közé tartozik a képernyőn megjelenő tudatosság, valamint az alkalmazások funkcióinak és műveleteinek pontos vezérlése. Például egy barátja elküldheti Önnek SMS-ben az új címét, és Ön megkérheti Sirit, hogy adja hozzá a címét a névjegykártyájához. Az Apple szerint a Siri több száz műveletet tud majd végrehajtani olyan alkalmazásokban, mint a Photos, Mail, Voice Mail és egyebek. Például előhúzhat egy képet a Fotókban, és megmondhatja a Sirinek, hogy adja hozzá az egyik jegyzetéhez a Notes alkalmazásban.

Ezenkívül az asszisztens mély termékismeretet kapott. Ez azt jelenti, hogy a Siri tudni fogja a funkciókat és a beállításokat, így a felhasználó kérdéseket tehet fel iPhone-jával, iPadjével vagy Mac-ével kapcsolatban.

A felszólítások gördülékenyebbé tétele érdekében a virtuális asszisztens lehetőséget kapott a természetesebb nyelv megértésére. A cég azt állítja, hogy a Siri akkor is megérti a felhasználókat, ha felszólítás közben megbotlik a szavaikban. Siri lehetőséget kapott arra is, hogy fenntartsa a beszélgetési kontextust, így a felhasználók további kérdéseket tehetnek fel anélkül, hogy újra meg kellene említeniük, amit korábban mondtak.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Egy másik új funkció, amelyre figyelni kell, a felszólítások begépelésének lehetősége. Ha megérinti a képernyő alját, miközben a Siri aktív, előhívható a billentyűzet, így kérdezhet valamit Siritől anélkül, hogy hangosan ki kellene mondania.

A végső bejelentés Siri személyes érintésére helyezte a hangsúlyt. Siri most már tisztában van a személyes kontextusunkkal a szemantikai indexének köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy segíthet dolgok megtalálásában és információ nyújtásában a fotóinkról, fájljainkról, üzeneteinkről, emailjeinkről és még a barátaink által küldött linkekről is.

Az Apple szerint ezeknek a funkcióknak a többsége elérhető lesz, amint az Apple Intelligence elindul. Azonban néhány funkció várhatóan csak jövőre lesz elérhető. Ez a frissítés közelebb hozza Siri képességeit a Gemini szintjéhez.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?