Az Android 15 jobb támogatást fog nyújtani a hallókészülékekhez

2024.05.31| Phone Arena

Az Androidnak, mint a telefon operációs rendszerének világszerte oly sok ember számára, mindenkit ki kell elégítenie, beleértve a hallássérülteket is.

Az operációs rendszer már rendelkezik olyan funkciókkal, mint az Élő feliratozás, de a Google munkatársai egy lépéssel tovább lépnek az Android 15-tel. Az új frissítés révén a hallókészülékek még jobban működnek a telefonnal.

A hallókészülékek olyanok, mint a fülében hordott kis segítők, amelyek felerősítik a hangokat. Ezeknek a hangoknak nagy része a telefonból jön – gondoljunk csak hívásokra, videókra vagy zenére. Ezért a hallókészülékek Bluetooth segítségével csatlakoznak a telefonhoz. A Bluetooth azonban lemerítheti a hallókészülék akkumulátorát, és ezt senki sem akarja, különösen, ha egész nap a hallókészülékére támaszkodik.

Egészen mostanáig nem volt nagyszerű módja annak, hogy hangot továbbítsanak telefonról hallókészülékre anélkül, hogy az akkumulátort lemerítenék. Az olyan nagyvállalatok, mint az Apple és a Google, megalkották a maguk módszereit, de ez nem volt tökéletes. Ha az egyik vállalat változtat, az nem segítene abban, ha a másik cég telefonjait használják az emberek.

Itt jön be az új Bluetooth LE Audio, mivel ez egy szabványos módja annak, hogy az eszközök kevesebb energiát használva kommunikáljanak egymással. Az Android 15 támogatja ezt az új szabványt, ami azt jelenti, hogy több hallókészülék zökkenőmentesen fog működni az Android telefonokkal.

A Google nagy I/O eseményén a vállalat bemutatta az Android 15 új funkcióját – a hallókészülékek csatlakoztatásának vagy leválasztásának gyors módját. Lehetővé teszi az olyan dolgok beállításainak módosítását is, mint az Élő feliratozás, és a hallókészülék hangjának beállítását a különböző környezetekhez, például egy zajos étteremhez vagy egy csendes parkhoz. Még a hallókészülékek töltöttségi szintjét is közvetlenül a telefon képernyőjén láthatja.

Azonban nem csak ez változik. A Google más Android-alkalmazásokat is frissít, hogy könnyebben használhatóvá tegye azokat a nagyothallók vagy nehezen látók számára. Tehát az Android 15 segítségével telefonja még hasznosabb lesz mindenki számára.

 

 

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?