Az Apple a gyári munkások felét gépre cserélné

2024.06.26| Phone Arena

Az Apple állítólag az iPhone összeszerelő sorokon dolgozó munkások 50%-ának gépekkel történő kiváltását tervezi az elkövetkező években.

Az Apple úgy tűnik, hogy az iPhone gyártási folyamatának automatizálására törekszik, a The Information új jelentése szerint. A cupertinói vállalat a friss hírek szerint azt tervezi, hogy az elkövetkező években az iPhone végső összeszerelő sorokon dolgozó munkások számát akár 50%-kal is csökkenti.

A döntést Sabih Khan, az Apple műveleti alelnöke jelentette be. A jelentés szerint a döntés azt követően született, hogy 2022 novemberében erőszak tört ki az iPhone munkások és a rendőrség között a Foxconn elsődleges összeszerelő üzeménél. Az iPhone összeszerelő sorok automatizálásához szükséges gépek azonban drágák, és évente akár több százmillió dollárba is kerülhetnek.

Az Apple éves ellátási lánc jelentéseiben közzétett adatok szerint a gyártási partnereknél dolgozó alkalmazottak teljes száma 2022-ben 1,6 millióról 2023-ban 1,4 millióra csökkent. A hír szerint jelentős mértékű automatizálás volt jelen az iPhone 15 végső összeszerelésénél.

Az automatizálásért Peter Thompson, az Apple műveletekért felelős alelnöke felelős. Az elmúlt év során sikeresen automatizálta az iPhone összeszerelésének bizonyos részeit. Példák erre a gépek, amelyek fém konzolokat és rugalmas nyomtatott áramköri lapokat szerelnek alkatrészekre emberi segítség nélkül. Néhány folyamat esetében a munkaerő létszáma akár 30%-kal is csökkent. 

Az iPhone 16 esetében az Apple állítólag eredetileg azt tervezte, hogy automatizálja az iPhone gombok és más alkatrészek beszerelését. Azonban ezeket a terveket törölték, mert a termelés minősége nem volt elég magas ahhoz, hogy megfeleljen az Apple szabványainak. Mindazonáltal a vállalat továbbra is keresi a módját annak, hogy a jövőben a gépek elvégezzék azokat a feladatokat, amelyeket jelenleg emberi munkások végeznek.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?