Az Apple App Store csapatát két részre osztják

2024.08.28| Phone Arena
Címkék:

Apple App Store


A Bloomberg iparági szakértője, Mark Gurman szerint jelenleg jelentős változások zajlanak az Apple App Store-ban.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az EU beavatkozása után – amelynek következtében az Apple engedélyezte alternatív alkalmazásboltok használatát az eszközein – egy második App Store csapat fogja kezelni az egyéb forrásokból származó alkalmazásokat.

Phil Schiller, az App Store vezetője két részre osztja a jelenlegi csapatot. Emellett Matt Fischer, aki eddig az App Store és az Apple Arcade alelnöke volt, hosszú idő után elhagyja a céget. Fischer nosztalgikus hangvételű búcsújában bejelentette távozását, és üdvözölte azt a két személyt, akik átveszik a két újonnan létrehozott csapat irányítását.

Valószínűsíthető, hogy ez a második csapat csak az EU számára lesz szükséges, ahol az Apple-t arra kényszerítették, hogy engedélyezze az alkalmazások alternatív forrásokból történő letöltését. Még nem világos, hogyan fogja ez a csapat kezelni az alternatív letöltéseket. Valószínűleg az is a feladatuk lesz, hogy biztosítsák az egyes boltokból származó alkalmazások biztonságát, és talán az is, hogy tájékoztassák a felhasználókat arról, hogyan maradhatnak biztonságban ezen alkalmazások letöltésekor.

Az Apple erőteljesen ellenállt az alkalmazások harmadik fél forrásból történő letöltésének engedélyezésének. A cég azzal érvelt, hogy a felhasználók sokkal nagyobb veszélynek lennének kitéve, mint amikor az App Store volt az egyeduralkodó. Azonban az EU szigorúan betartatja, amit méltányosnak tart, így az Apple kénytelen volt lebontani egy falat a saját "kertjének" körül.

Az EU-val szemben elszenvedett számos vereség után az Apple jelenleg nem hozza az Apple Intelligence-t a régióba. Ez jelentősen csökkentheti a közelgő iPhone 16 vonzerejét az EU-ban más piacokhoz képest, különösen mivel az AI kulcsfontosságú része lesz az iPhone 16-nak, amelyet az Apple az értékesítési kampányában is kiemel.

Az iPhone évek óta az egyik legjobb telefon, amit valaha készítettek. Azonban a legújabb fejlemények alapján úgy tűnik, hogy az EU felhasználói nagyon eltérő élményben részesülhetnek az Apple termékeivel kapcsolatban a jövőben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.