Az Apple bejelentette az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max készülékeket

2024.09.09| MacRumors

Az Apple ma bemutatta legújabb csúcskategóriás okostelefonjait, az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max készülékeket. Az újdonságok közé tartozik a nagyobb kijelző, egy új Kamera vezérlőgomb és az A18 Pro chip.

Az iPhone 16 Pro 6,3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, míg az iPhone 16 Pro Max 6,9 hüvelykes – ez a valaha volt legnagyobb iPhone kijelző. A kijelző körüli keret minden eddiginél vékonyabb, az új titánkeret pedig egy új, matt felületet kapott. A színválaszték frissült: sötétebb Fekete Titán, világosabb Fehér Titán, Natúr Titán, és egy új Sivatagi Titán árnyalat érhető el.

Az új készülékekben az A18 Pro chip található, ami az Apple Intelligence-t is támogatja. Ez gyorsabb és hatékonyabb, mint az iPhone 16 és iPhone 16 Plus készülékekben lévő A18 chip. Az A18 Pro 2. generációs 3nm technológiával készült, és 16 magos neurális motorral rendelkezik, amely 17%-kal nagyobb memória-sávszélességet biztosít. 

 

Az Apple Intelligence feladatok akár 15%-kal gyorsabbak, mint az A17 Pro esetében. Az új, gyorsabb 6 magos GPU pedig 20%-kal gyorsabb. A 6 magos CPU két teljesítménymaggal és négy hatékonyságra optimalizált maggal 15%-kal gyorsabb és 20%-kal hatékonyabb, támogatva a gyorsabb USB-C sebességeket és kétszeres adatfeldolgozást videókódoláshoz.

 

A "Fusion" nevű 48 megapixeles kamera és a frissített kamera interfész egy második generációs négypixeles érzékelőt kínál, ami nullára csökkenti a zár késleltetését a 48 MP-es ProRAW és HEIF képekhez. Először jelenik meg 48 megapixeles ultraszéles kamera is, négypixeles érzékelővel és autofókusszal. Az 5x tetraprizmás teleobjektív kamera is megjelenik az iPhone 16 Pro készülékeken.

A Fotó Stílusok is megújultak, valós időben alkalmazva szín- és árnyalatigazításokat. Ezek specifikus színekhez igazodnak, és különböző opciók, mint fekete-fehér vagy természetes stílusok is elérhetők. A stílusok személyre szabhatók és a felvétel után is alkalmazhatók. Az Apple ezt „valós idejű professzionális színkorrekciónak” nevezi.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az iPhone 16 Pro támogatja a 4K120 felvételt teljes HDR-ben, amit a gyorsabb érzékelő tesz lehetővé. A kamera alkalmazás intelligens hangfeldolgozást is kínál, ami csökkenti a szélzajt. A 4K120 lassított és videó módokban is használható, és a felvétel után állítható a lejátszási sebesség 120, 60, 30 vagy 24 fps-re.


Az új Kamera vezérlőgomb egy dedikált, zafírkristály gomb, amely rezgő visszajelzést ad, és különböző funkciókat kínál. A gomb lenyomásával elindul a kamera alkalmazás, újabb lenyomással fényképet készíthetünk, míg a hosszabb nyomás videót rögzít. A gomb képes megkülönböztetni a különböző erősségű nyomásokat, és egy könnyed nyomás esetén tiszta előnézetet mutat, ami segít a képkeret beállításában.

Az iPhone 16 Pro modellek továbbfejlesztett mikrofonokkal támogatják a Térbeli Hangrögzítést videófelvétel közben, ami még magával ragadóbb élményt nyújt AirPods vagy Apple Vision Pro használatakor. Az új Audio Mix funkció mesterséges intelligenciával szétválasztja a háttérzajt és a beszédet. A "Képkocka Mix" a kamera előtt lévő személy hangját emeli ki, míg a "Cinematic Mix" filmszerű hangkezelést biztosít.

Az iPhone 16 Pro 499.990 forinttól indul 128 GB tárhellyel, míg az iPhone 16 Pro Max 599.990 forintról 256 GB-tal. Előrendelés pénteken indul, megjelenés pedig szeptember 20-án várható.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.