Az Apple elismerte: az iPadOS 18 az M4 iPad Pro-kat téglásítja

2024.09.23| Phone Arena

Az Apple legújabb iPadOS 18 frissítése, amely múlt hét hétfőn jelent meg, állítólag számos M4 iPad Pro-t tett használhatatlanná, azaz „téglásította” azokat.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A felhasználók arról számoltak be, hogy iPadjeik a frissítés telepítése után egyszerűen leálltak. Néhányan azt is jelezték, hogy az iPadjük kikapcsolt a frissítés közben, és többé nem kapcsolt be.

Az Apple elismerte a problémát, és visszavonta a frissítést az érintett iPad modelleknél. Egy belső feljegyzés szerint a vállalat kijelentette, hogy egy „kis számú” felhasználót érintett egy hiba, amely miatt az M4 iPad Pro-k nem kapcsoltak be az iPadOS 18-ra történő frissítés után. Jelenleg dolgoznak a javításon, de nincs információ arról, mikor lesz elérhető.

Addig is az Apple azt tanácsolja a technikusoknak, hogy próbáljanak meg egy kényszerített újraindítást végrehajtani az érintett iPadeken, mielőtt cserét rendelnének. Azoknak a felhasználóknak, akik még nem frissítettek, azt javasolják, hogy maradjanak az iPadOS 17-es verzión. Más iPad modelleket nem érint a probléma, és a frissítés továbbra is elérhető számukra.

Az iPadOS 18 frissítése számos új funkciót hoz az iPad élményének fokozása érdekében. Egyik kiemelkedő újdonság a felújított kezdőképernyő, amely testreszabható ikonokat kínál a személyre szabottabb megjelenésért. A matematikai jegyzetek és a Smart Script kézírás funkciók a diákok és jegyzetelők számára kínálnak intuitív módokat a matematikai kifejezések és kézírás kezelésére. Az élő hangátírás elérhetőbbé teszi a beszélgetéseket és előadásokat, míg a számológép alkalmazás, amely először érhető el iPaden, alapvető, de fontos eszközt ad hozzá. Ezenkívül a Játék mód a teljesítményt optimalizálja a játékosok számára.

Az új szoftverfrissítéssel kapcsolatos problémák aggasztóak, emlékeztetve arra, hogy még a neves vállalatok nagy frissítései is váratlan következményekkel járhatnak. Mindig jó ötlet biztonsági mentést készíteni az adatokról egy jelentős frissítés előtt, és várni néhány napot, hogy lássuk, jelentkeznek-e problémák, mielőtt mi magunk is frissítünk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.