Az Apple és a Meta kimaradnak az EU új AI-paktumából

2024.09.26| 9to5mac

Az Apple és a Meta nem csatlakoztak az EU új mesterséges intelligenciáról szóló paktumához, amelynek célja a technológiai óriások AI-szabályozásokhoz való korai igazítása, míg más nagy vállalatok, mint a Google, a Microsoft és az OpenAI már aláírták a megállapodást.

Azok az uniós felhasználók, akik az Apple mesterséges intelligencia funkcióira várnak, csalódhatnak, mivel a vállalat továbbra sem csatlakozott az Európai Unió által előterjesztett új AI-paktumhoz. Miközben az olyan nagy technológiai cégek, mint az OpenAI, a Google és a Microsoft aláírták a megállapodást, az Apple és a Meta kimaradtak.

Az EU AI-paktuma arra irányul, hogy a cégek már most megfeleljenek a később bevezetendő mesterséges intelligenciát szabályozó törvényeknek, elősegítve a technológiai fejlődés biztonságos és szabályozott keretek között tartását. Az Apple azonban más álláspontot képvisel. Bár a cég közölte, hogy együttműködik a szabályozó hatóságokkal, lépései arra utalnak, hogy a megállapodás nem képezi prioritásait.

Az Apple mesterséges intelligenciával kapcsolatos jövőbeni tervei, valamint az EU szabályozási környezetének hatásai különösen fontosak lehetnek az iPhone 16 közelgő bevezetésére nézve. Az AI-képességek hiánya negatívan befolyásolhatja az új készülékek iránti keresletet az európai piacon, ha a helyzet nem oldódik meg időben. A felhasználók és a szakértők egyaránt kíváncsian várják, hogy az Apple milyen megoldást talál az EU-s AI-szabályokkal kapcsolatos kihívásokra.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.