Az Apple három új funkciója nem lesz elérhető az EU-ban

2024.06.21| 9to5mac
Címkék:

apple

,

mac

,

ios

,

ios18

,

ios18.1

,

iphone


Az Apple pénteki bejelentése szerint három fontos új funkció nem lesz elérhető az EU-ban az iOS 18 és macOS Sequoia megjelenésekor.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple pénteken bejelentette, hogy a készülő operációs rendszereinek három fontos funkciója nem lesz elérhető az Európai Unióban, amikor az iOS 18 és a macOS Sequoia még idén ősszel megjelenik. Az Apple Intelligence, az iPhone Mirroring to macOS Sequoia és a SharePlay képernyőmegosztás érintett és nem lesz elérhető - olvasható a Bloombergen keresztül. Sőt, a digitális piacokról szóló törvénynek való megfeleléssel kapcsolatos szabályozási aggályok miatt az Apple jelezte, hogy ezek a funkciók egyáltalán nem lesznek elérhetőek az európai uniós ügyfelek számára idén.



Ez az EU Apple vásárlói számára kissé kellemetlen, mivel a szóban forgó funkciók a legjelentősebb fejlesztések közé tartoznak, amelyeket az Apple a WWDC-n mutatott be. Az Apple Intelligence egy jelentős új kezdeményezés a vállalat számára, és egy sor új, mesterséges intelligenciával működő funkciót foglal magában (beleértve az íróeszközöket, a Image Playgrounds-t, az értesítések összefoglalóit, a gyors válaszokat és még sok mást), valamint a Siri virtuális asszisztens jelentős átalakítását.

Az iPhone Mirroring a macOS Sequoia legfontosabb jelentős új funkciója, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy iPhone-juk élő interaktív képernyőjét lássák a Mac számítógépükön. Az iPhone-ról érkező értesítések szintén tükrözve jelennek meg a Mac kijelzőjén. A SharePlay képernyőmegosztás pedig a FaceTime képernyőmegosztó funkciójának továbbfejlesztése. Az iOS 18 segítségével a felhasználók kérhetik majd, hogy átvehessék az irányítást egy barátjuk készüléke felett.

Kicsit homályos, hogy pontosan mit követelnek meg a digitális piacokról szóló törvény által kikényszerített átjárhatósági követelmények ezekkel az új funkciókkal összefüggésben. Az Apple azonban közleményében azt írta, hogy ez veszélyeztetné "az adatvédelmet és a biztonságot". A funkciók várható uniós megjelenési dátumát nem jelentették be.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?