Az Apple Intelligence lassú bevezetése hosszú távon előnyös lesz

2024.09.13| 9to5mac

Az iPhone 16 jövő héten kerül a boltokba, de a várva várt mesterséges intelligencia funkciók csak fokozatosan, 2025-ig lesznek elérhetők, ami végső soron az Apple javára válhat.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az iPhone 16 jövő héten kerül a boltokba és a felhasználók kezébe. De az egyik legfontosabb funkciója - az Apple Intelligence - csak októberben lesz elérhető. És még akkor is, a teljes AI-funkciókészlet lassan, csepegtetve fog megjelenni a következő év során. Bár egyesek ezt rossz dolognak tarthatják, szerintem az Apple végső soron profitálni fog a fokozatos bevezetésből. Íme, miért.



Az Apple Intelligence szakaszos bevezetése


Jövő hétfőn érkeznek az Apple nagy új operációs rendszer frissítései: iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia és még sok más egyszerre fog elindulni. De ezekben még nem lesznek benne az új AI funkciók.

Ehelyett az Apple októberben fogja először kiadni az Apple Intelligence-t. Az iOS 18.1, az iPadOS 18.1 és a macOS Sequoia 15.1 részeként debütálnak majd a kompatibilis készülékkel rendelkező felhasználók számára.


Az első mesterséges intelligencia bevezetése


Az első AI-frissítés a következő funkciókat fogja tartalmazni:

- Íráskészítő eszközök a lektoráláshoz, átíráshoz és így tovább.
- Értesítési összefoglalók
- Az új Siri és néhány további frissítés
- Fényképek tisztítása és memóriateremtés
- Mail és Safari tartalmi összefoglalók
- Mesterséges intelligencia által vezérelt Fókusz mód és átirat-összefoglalók

Aztán pár hónappal később, decemberben az Apple újabb AI-dropot készít. Az iOS 18.2, az iPadOS 18.2 és a macOS Sequoia 15.2 várhatóan a következő új Apple Intelligence képességeket hozza el:

- Genmoji, egyéni emojik létrehozására
- Image Playground és más képgeneráló eszközök
- ChatGPT integráció Siri és íróeszközök számára
- Siri személyes kontextustudatossága
- Az AI angol nyelven érkezik Ausztráliába, Kanadába, Új-Zélandra, Dél-Afrikába és az Egyesült Királyságba

Ennyi volt 2024-re. De 2025-ben még több Apple Intelligence lesz úton.

Mi várható 2025-ben?


Az új év felé haladva a legnagyobb kiadatlan funkciók a Siri körül fognak forogni. Az Apple asszisztense - valószínűleg a tavasszal megjelenő iOS 18.3-mal - számos új alkalmazáson belüli és alkalmazásközi művelet végrehajtására lesz képes. Emellett a képernyőn megjelenő tartalmakat is felismeri majd.


Miért előnyös az Apple számára a rendszeres AI-funkciók megjelenése?


Két nagy oka van annak, hogy szerintem az Apple számára előnyös lesz az Apple Intelligence fokozatos kiadása az előttünk álló év során.

Először is, és talán a legnyilvánvalóbb: A mesterséges intelligenciát érdemes lassan fejleszteni.

Az Apple nem akarja, hogy a Pixel 9 problémája, vagy a számtalan más, a mesterséges intelligencia hibáiból eredő negatív szalagcím jelenjen meg.

Az Apple Intelligence béta címkét kap, amikor megérkezik, ami némi elvárást fogalmazhat meg. De összességében, ha az Apple minimalizálni tudja a PR-fejfájást és a felhasználói frusztrációt azzal, hogy csak akkor ad ki funkciókat, amikor azok valóban készen állnak, az egy győzelem lesz.

Másodszor, úgy gondolom, hogy az új mesterséges intelligencia funkciók folyamatos csepegtetése megerősíti az Apple hírnevét mint jelentős AI-játékos, és a felhasználóknak olyan ajándékot ad, amely folyamatosan ad.

Ha az Apple egyszerre adná ki az összes AI-funkcióját a jövő heti iOS 18.0-ban, az egy erős hírciklust kapna... aztán semmit.

Mire a WWDC 2025 eljönne, mindenki arról beszélne, hogy az Apple örökkévalóság óta nem csinált semmi AI-t. Folyamatosan úgy tekintenének rá, mint aki lemaradt a mesterséges intelligencia terén.

Az Apple hírneve szempontjából a rendszeres, szoftverfrissítéseken keresztül történő funkciófrissítés a jobb út. A vállalat lesz az, amely folyamatosan új AI-funkciókat szállít, több százmillió készülékre.

A felhasználók eközben egyre több és több AI-értéket kapnak az új iPhone 16, Mac vagy iPad készülékeikből.


Az Apple lépcsőzetes AI bevezetése hosszú távú nyereség

Az Apple Intelligence fokozatos bevezetése szinte biztosan azért van, mert a teljes funkciókészlet még nem készült el. De ez valójában a vállalat javára válik.

Az Apple Intelligence nem csak egy csoport funkció egyetlen szoftverfrissítésben, hanem egy sor erőteljes fejlesztés, amelyek a jövőben, néhány havonta jobbá teszik az Apple-eszközöket.

És segítenek az Apple-nek, hogy a folyamat során vezető AI-szereplőként tűnjön fel.


 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.