Az Apple iPhone 16 a Samsungtól kaphat új érzékelőt

2024.07.03| MacRumors
Címkék:

Apple iPhone 16

,

CIS


Az Apple teszteli a Samsung fejlett CMOS képérzékelőit (CIS), amelyek az Apple iPhone 16-ban debütálhatnak az év későbbi részében - írja a The Elec.

Az Apple jelenleg végső minőségellenőrzést végez a Samsung System LSI által biztosított CMOS képérzékelőkön, amely a Samsung logikai üzletága. Ezeket az érzékelőket a közelgő ‌iPhone 16‌ fő kamerájában fogják használni. Történelmileg az Apple kizárólag a Sonytól szerzett be CIS-t az iPhone-jaihoz, de a legújabb fejlemények azt mutatják, hogy a japán beszállítótól való elmozdulásra készülnek a megbízhatósággal kapcsolatos aggodalmak és az új technológiák kamera rendszerbe történő beépítésének szükségessége miatt.

A Samsung bevonásának döntése állítólag az Apple által tavaly a Sonyval szemben tapasztalt problémákból fakad. Az Apple 2023-ban kérte a Samsungot új képérzékelők fejlesztésére, miután a Sony nem tudta azokat időben szállítani, ami hozzájárult az iPhone 15 megjelenési dátumának meghatározásával kapcsolatos nehézségekhez. Ha a Samsung átesik az aktuális minőségellenőrzési teszteken, ez lesz az első alkalom, hogy a cég iPhone-hoz CIS-t szállít.

A Samsung által kifejlesztett új képérzékelő egy fejlettebb, háromrétegű dizájnnal rendelkezik. Ezek a rétegek mindegyike különböző elemeket tartalmaz: a fotodiódát, a tranzisztorokat és az analóg-digitális átalakító logikákat. Ezzel szemben a jelenlegi és korábbi ‌iPhone‌ képérzékelők egy két rétegű dizájnnal rendelkeznek, amely a fotodiódát és a tranzisztorokat egyetlen rétegben kombinálja.

Egy CIS-ben a fotodióda fényt elektromos jelekké alakít át, míg négy tranzisztor felelős ezeknek a jeleknek az átviteléért, erősítéséért, olvasásáért és törléséért. Ezeknek az összetevőknek a három rétegbe történő szétválasztása lehetővé teszi a nagyobb pixel sűrűséget, a csökkentett zajt és a kisebb pixel méreteket.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az új technológia réteg-réteg hibrid kötést alkalmaz, amely ezeket a rétegeket közvetlenül egy réz pad segítségével rögzíti, kiküszöbölve a jelátviteli dudorok szükségességét. Ezáltal a CIS kisebb lehet és növeli az adatátviteli sebességet.

Az ‌iPhone 16‌ sorozatot széles körben várják az ősszel új kamerás funkciókkal, mint például egy dedikált "Capture" gomb, egy 48 megapixeles Ultra Wide kamera és még sok más.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

2019.12.10
| Phone Arena
Az Apple következő okostelefonja az iPhone 9 lesz. Nem, nem vicc és nem tévedés.
Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
A világ legtörékenyebb mobilja az S8

A világ legtörékenyebb mobilja az S8

2017.05.10
| SamMobile
Úgy tűnik, lesz gondjuk a Samsung Galaxy S8 tulajdonosoknak, már hivatalosan is nagyon törékenynek kategorizálták a modellt.