Az Apple lebutította az M2 iPad Airt?

2024.06.03| MacRumors
Címkék:

iPad Air M2


Az Apple M2 iPad Air 9 GPU maggal rendelkezik, nem pedig 10 maggal, mint eredetileg.

Az Apple frissítette a legújabb M2 iPad Air modellek műszaki specifikációinak weboldalát, jelezve, hogy az M2 chip 9 magos GPU-val rendelkezik, nem pedig 10 maggal, mint ahogy korábban említettük.

A változásról először a 9to5Mac számolt be. A rendelkezésre álló webes pillanatképek alapján az Apple egyesült államokbeli webhelyének frissítése az elmúlt 10 napban történt. Az Apple számos regionális áruházának megfelelő weboldala szerint azonban továbbra is az M2 iPad Air 10 magos GPU-val rendelkezik.

Az Apple sajtóközleménye, amely eredetileg bejelentette a terméket a Newsroomban, szintén tükrözi az eredeti 10 magos specifikációt, csakúgy, mint az eszköz támogatási dokumentációja.

Az Apple nem kommentálta a változást, amely, ha pontos, az új iPad Air az első M2-alapú, 9 magos GPU-val rendelkező Apple készülék. Mióta a változás életbe lépett az Apple oldalán, az elmélet szerint az Apple 10 magos chipekből álló processzorkapacitása nem volt elegendő, ezért a 10 magos lapka "binned" verzióját használja, az egyik GPU maggal letiltva. A "binning" gyakorlatát néha a processzorok teljesítményének optimalizálására és a hulladék csökkentésére használják.

Minden valószínűség szerint minden Apple által eladott M2 iPad Air modell 9 magos GPU-t tartalmaz, és az Apple egyszerűen frissíti termékinformációit a pontosság érdekében. Bármilyen valós teljesítménybeli különbség a 9 magos M2 iPad Air és a 10 magos GPU között a legtöbb felhasználó számára vitathatatlanul észrevehetetlen lett volna. Ennek ellenére egyes ügyfelek valószínűleg tudni akarják, miért tévedtek az Apple marketinganyagai.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?