Az Apple módosít az iPhone 16 Pro-n, hogy felzárkózzon a Samsunghoz

2023.05.30| Phone Arena

Az Apple óvatos megközelítést alkalmaz, amikor új alkatrészekre való átállásról van szó, és szereti az utolsó csepp teljesítményt is kipréselni a meglévő hardverből, mielőtt új technológiákat alkalmazna.

A csúcskategóriás telefonjainak képernyőméretei nem változtak a 2020-as Apple iPhone 12 óta. Jövőre várhatóan nagyobb kijelzőket láthatunk majd az iPhone 16 Pro és Pro Max készülékeken. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman elmagyarázza, miért döntött a vállalat a képernyőméret növelése mellett.

Gurman megerősített egy korábbi jelentést, amely szerint a jövő évi Pro és Pro Max modellek valamivel nagyobbak lesznek, mint a meglévő változatok, a 6,1 hüvelykes kijelzővel rendelkező iPhone 14 Pro és a 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkező iPhone 14 Pro Max.

Gurman nem említette a pontos specifikációkat, és csak annyit árult el, hogy a méret "néhány tized hüvelykkel fog növekedni átlósan", de a megbízható elemző, Ross Young néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy az iPhone 16 Pro 6,2 hüvelykes, a Pro Max pedig 6,8 hüvelykes képernyővel fog rendelkezni. Azt is mondta, hogy a képarány kissé megnőne.

Amikor egy olvasó megkérdezte, hogy mi az oka a méretnövekedésnek, Gurman azt válaszolta, hogy ezzel közelebb kerülnének a Samsung prémium kategóriás hagyományos telefonjaihoz, valószínűleg a Galaxy S23 Ultra-ra utalva, amely 6,8 hüvelykes képernyőt hintázik, és a Galaxy S23 Plus-ra, amely 6,6 hüvelykes panellel érkezik.

És nem csak arról van szó, hogy a Samsung legjobb telefonjaihoz szeretné a specifikációt közelebb hozni.. A jelenlegi modellekben egyszerűen nincs elég hely a jobb alkatrészek számára.

Nemrég egy pletyka szerint az Apple változtatásokat eszközöl az iPhone 15 Pro Max kamera elrendezésén, hogy az új periszkóplencse elférjen benne. Az alkatrészek átmozgatásával azonban nem lehet helyet teremteni az új teleobjektívnek az iPhone 15 Pro-ban. A kamerák mellett a nagyobb telefonok nagyobb akkumulátorokat is lehetővé tennének.

Bár az iPhone 14 sorozat jobban teljesít, mint az iPhone 13 család, nem volt éppen úttörő frissítés, és egy jelentés szerint a fogyasztók szerint ez volt a legnagyobb csalódást okozó modell az iPhone 5 óta.

Ugyanakkor egyre több Android-felhasználó vált át iPhone-ra, így az Apple-nek itt a lehetőség, hogy még több embert rávegyen a váltásra azzal, hogy olyan funkciókat kínál, amelyek a legjobb Android-telefonokat teszik izgalmassá.

Egy nemrégiben megjelent jelentés arról is szólt, hogy egy nagyobb érzékelőt, amelyről korábban azt hitték, hogy az iPhone 15 Pro Maxba szánták, valójában az iPhone 16 Pro Maxba szánnak. A nagyobb képernyő, a nagyobb akkumulátor és az új kamera biztosan több embert csábítana arra, hogy lemondjon az Androidról, hacsak a Samsung nem rukkol elő valami újdonsággal, amit, mint tudjuk, mindig megtesz.

 

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?