Az Apple ultimátuma: Az App Store-ból való eltávolítással fenyegeti a Patreont

2024.08.12| 9to5Mac

Az Apple felszólította a Patreont, hogy alkalmazza az App Store vásárlási rendszerét, különben eltávolításra kerülhet az alkalmazás.

Az Apple ismét reflektorfénybe került a közelmúltban, miután arra kényszerítette a Patreon platformot, hogy a saját alkalmazásában az Apple által kínált alkalmazáson belüli vásárlási rendszert használja, különben eltávolításra kerülhet az App Store-ból. Ez a lépés nem egyedülálló az Apple részéről, hiszen a cég korábban is szigorúan ragaszkodott ahhoz, hogy az alkalmazások ne kerülhessék meg az Apple 30%-os jutalékot jelentő rendszerét.

A Patreon, amely elsősorban független művészek, tartalomkészítők és rajongóik közötti kapcsolatot támogatja, eddig saját fizetési rendszert használt. Az Apple új irányelvei azonban megkövetelik, hogy az alkalmazások kizárólag az Apple-féle vásárlási rendszert használják, ami jelentős változást hozhat a Patreon számára, különösen az anyagi vonzatait tekintve. A Patreon eddig lehetőséget biztosított a közvetlen támogatásokra, anélkül, hogy az Apple által kért magasabb díjakat kellett volna felszámolnia, ami előnyt jelentett a platform felhasználói számára.

Ez a fejlemény különösen nagy visszhangot váltott ki a fejlesztői és felhasználói közösségekben, mivel sokan az Apple piaci hatalmával való visszaélésként értékelik az ilyen lépéseket. Az Apple azonban azzal védekezik, hogy a szabályok minden alkalmazásra egyformán vonatkoznak, és céljuk a felhasználók védelme, valamint az App Store biztonságának és minőségének megőrzése.

A Patreon számára ez a helyzet azt is jelentheti, hogy fontolóra kell vennie üzleti modelljének újragondolását, vagy akár az Apple-lel való együttműködés új formáit. Az érintettek számára egyelőre nem világos, hogy milyen kompromisszumokkal lehet megoldást találni, de az biztos, hogy az Apple és a Patreon közötti konfliktus hosszú távú hatással lehet mindkét fél működésére, valamint az alkalmazásfejlesztési piac jövőjére.

 

 

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.