Az Apple Watch új alvási funkciója egyre több helyen válik elérhetővé

2024.09.29| 9to5mac

Az Apple Watch új alvási apnoe-értesítési funkciója, amelyet most Kanadában is jóváhagytak, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alvás közben is figyelemmel kísérjék légzésük egészségét.

Az Apple Watch újabb mérföldkőhöz érkezett az egészségügyi funkciók terén, hiszen a kanadai egészségügyi hatóságok engedélyezték az alvási apnoe figyelmeztető rendszerének használatát. Az amerikai FDA által már jóváhagyott funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók értesítést kapjanak, ha az órájuk alvás közben légzési zavarokat észlel.

Az új funkciót az Apple Watch Series 9, az Apple Watch Ultra 2, valamint a legújabb Apple Watch Series 10 támogatja. A technológia az óra gyorsulásmérőjére támaszkodik, hogy érzékelje a csuklónál az alvás közbeni finom mozgásokat, amelyek a légzés megszakadását jelzik. Az eszköz ezeket az adatokat 30 naponként elemzi, és figyelmezteti a felhasználót, ha közepes vagy súlyos alvási apnoe jeleit észleli.

Az alvási apnoe egy gyakori, de gyakran diagnosztizálatlan állapot, amely során a légzés alvás közben rövid időre leáll. Ennek következményeként a test oxigénellátása csökken, ami hosszú távon számos egészségügyi problémát, például magas vérnyomást, 2-es típusú cukorbetegséget és szívbetegségeket okozhat. Becslések szerint világszerte több mint 1 milliárd ember szenved ettől a rendellenességtől, így az Apple új fejlesztése globálisan jelentős lehet az egészségügyi ellátásban.

Az Apple Watch légzési zavar érzékelő rendszere nemcsak a felhasználók kényelmét szolgálja, hanem segíthet korai figyelmeztetést adni egy potenciálisan súlyos egészségügyi állapotra. Az Apple ígérete szerint az alvási apnoe értesítések hamarosan elérhetőek lesznek több mint 150 országban, így a globális közösség is profitálhat az új funkcióból.

Az Apple Watch ezen funkciója tovább erősíti az okosórák szerepét az egészségügyi megfigyelés terén, egy újabb lépést téve afelé, hogy a viselhető eszközök ne csak kényelmi eszközökké, hanem az egészségügyi ellátás fontos részeivé váljanak.

 

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.