Az iOS 18 egyik újítása: érkezik a Repair Assistant is

2024.09.13| Phone Arena

Az iOS 18 tartalmazza a Repair Assistant szolgáltatást, amely segít az eredeti Apple alkatrészek konfigurálásában javítás után.

Az iOS 18-cal az Apple bemutat egy új funkciót, a "Repair Assistant" (Javítási asszisztens) nevű szolgáltatást. Ez a funkció segít az iPhone felhasználóknak, hogy a javítás után konfigurálják a cserélt alkatrészeket, ha azokat eredeti Apple alkatrészekkel helyettesítették. A Repair Assistant biztosítja, hogy az iPhone megfelelően működjön a javítás után, és az Apple alkatrészek minden funkciója elérhető legyen.

Például, ha kicserélték a kijelzőt, a Repair Assistant segít abban, hogy olyan funkciók, mint a True Tone és az automatikus fényerőszabályozás megfelelően működjenek. Akkumulátorcsere esetén biztosítja, hogy a Battery Health (Akkumulátor állapota) helyesen jelenítse meg az új alkatrész adatait.

Ez a funkció még az iOS 18 megjelenése előtti javításokkal is működik, így ha korábban történt javítás, akkor is konfigurálhatod a cserélt alkatrészeket. Továbbá, ha egy harmadik fél által végzett akkumulátorcsere során Apple akkumulátort használtak, ezzel a funkcióval azt is konfigurálhatod, hogy eredeti Apple alkatrészként működjön.

Az iOS 18 telepítése után, ha van olyan alkatrészed, amely konfigurálható a Repair Assistant segítségével, akkor a Beállítások alkalmazásban a Parts and Service (Alkatrészek és szolgáltatás) menüpont alatt fog megjelenni az About (Névjegy) részben. Természetesen, ha nem volt javítás, ez a szekció nem lesz látható.

A Repair Assistant az iPhone 12 és az annál újabb modellekkel működik. Akkumulátorok, kamerák, kijelzők és egyéb alkatrészek konfigurálhatók ezzel az eszközzel.

Az Apple először áprilisban említette meg a Repair Assistant-ot, és most ősszel vezeti be ezt a funkciót, amely lehetővé teszi, hogy az eredeti Apple alkatrészek teljes funkcionalitással működjenek. Az Apple az Activation Lock-ot (Aktiválási zár) is kiterjeszti az alkatrészekre, hogy megakadályozza a lopott iPhone-ok szétszerelését és alkatrészként való értékesítését.

Ez egy rendkívül hasznos funkció, és örülök, hogy végre elérhetővé válik az iOS 18-ban. Az iOS 18 szeptember 16-án lesz elérhető a támogatott iPhone-okon, így nem kell sokat várni, hogy használhasd ezt az eszközt.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.