Az iPhone 16 Pro gyártása Indiába kerül

2024.07.30| 9to5 Mac

Az iPhone 16 Pro gyártása Indiába kerül, ahogy az Apple csökkenti Kínától való függőségét.

Az iPhone 16 bemutatója már csak hetek kérdése, és egy új jelentés szerint az Apple idén diverzifikálja gyártási terveit. Először fordul elő, hogy a legnépszerűbb Pro modelleket Indiában gyártják, csökkentve az Apple Kínától való függőségét.

Az Apple Inc. a közelgő iPhone 16 sorozat csúcskategóriás Pro és Pro Max modelljeit először Indiában fogja összeszerelni partnerén, a Foxconnon keresztül, erősítve ezzel a vállalat gyártási jelenlétét az országban, részeként annak a tervnek, hogy a termelést Kínán kívülre helyezzék át – mondták az ügyet ismerő források.

A jelentés szerint az iPhone 16 Pro modellek első hulláma várhatóan Kínából érkezik, de az indiai gyártás hamarosan beindul a készülék jövőbeli hullámaira. Tavaly az Apple az iPhone 15 és 15 Plus modelleket Indiában gyártotta, de a népszerűbb Pro modelleket máshol szerelték össze.

Fontos megjegyezni, hogy az Apple továbbra is Kínában fogja gyártani az iPhone 16 sorozatának nagy részét. Azonban ez a lépés fontos lépés Kínától való függőség csökkentése felé.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A 9to5Mac véleménye

Az Apple ellátási láncának diverzifikálása lassú folyamat volt, amely évek óta tart. Ennek eredményeként néha úgy tűnik, hogy a cél nem annyira a termelés elmozdítása Kínától, hanem inkább az, hogy nagyobb alkupozíciót szerezzenek a kínai kormánnyal szemben.

Ugyanakkor az ellátási lánc diverzifikálása segít mérsékelni a kormányzati kapcsolatokon kívüli problémákat is. Például, a COVID által okozott leállások pár évvel ezelőtt nem lettek volna olyan súlyosak, ha a vállalat nem lenne ennyire Kínára utalva.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.