Az iPhone importja olcsóbb az adócsökkentésnek köszönhetően

2024.07.24| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone

,

import

,

olcsóbb


Az iPhone-ok importja Indiába olcsóbbá válik az indiai kormány által bejelentett importadó-csökkentésnek köszönhetően.

A változás várhatóan évi 35-50 millió dollár megtakarítást eredményez az Apple számára. Bár India lett az Apple második legnagyobb gyártási központja Kína után, a vállalat még mindig jelentős számú iPhone-t importál az országba...

Az Apple egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy csökkentse Kínától való függőségét mint gyártási központtól, és India mostanra a második legnagyobb termelési központjává vált.

Ami az iPhone SE gyártásával kezdődött, az idővel mind méretében, mind kifinomultságában növekedett – de még nem minden prémium modell készül ott. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nek néhány iPhone-t importálnia kell az országba a helyi értékesítéshez.

A Reuters jelentése szerint India bejelentette, hogy a mobiltelefonokra és néhány kulcsfontosságú alkatrészre vonatkozó importvámot 20%-ról 15%-ra csökkentik, és az Apple várhatóan az egyik fő haszonélvező lesz.

"Az iPhone-ok csaknem 10-12%-át évente importálják Indiába, és az eszközök adójának 5%-os csökkentése évi 35-50 millió dolláros előnyt jelent az Apple számára" – mondta Neil Shah, a hongkongi Counterpoint Research társalapítója.

A Samsung kisebb mértékben részesül az előnyből, mivel az Indiában eladott modellek szinte mindegyike helyben készül. Az Apple piaci részesedése az okostelefon piacon Indiában 2018-ban 1%-ról mára 6%-ra nőtt, köszönhetően az ország növekvő középosztályának.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.