Az X (korábbi nevén Twitter) a legjobb forrás a 2024-es Európa-bajnoksággal kapcsolatos naprakész információkhoz?

2024.05.08
Címkék:

Az idei kontinensviadalnak Németország ad otthont, amivel harmadszor lesznek házigazdák, ami mondhatni, magától értetődő, ismerve a német válogatott erejét, győzelmeit és a német foci világszintű befolyását.

Érdekes egyébként, hogy az első német rendezésű EB-re csak 1988-ban került sor az akkori NSZK-ban, nem sokkal az újraegyesülés előtt, majd társrendezőként 2021-ben újrázhattak.

 

(Kép: Pixabay)

A fociszurkolók már biztosan elkezdték a visszaszámlálást, tekintve, hogy egyre inkább közeledik az idei EB megnyitójának a napja. A sorrendben 17. labdarúgó európa bajnokság házigazdája Németország lesz, a versengésre pedig június 14-e és július 14-e között kerül sor, vagyis a rajongók számára egy egész hónapon át megszűnik a külvilág.

 

Valóságos labdarúgó kavalkád várja a szurkolókat, különösen az első fázisban. A csoportmérkőzések ideje alatt, vagyis az első 12 napban legalább két meccset játszanak naponta. A folytatásban ez már nem lesz ugyan ennyire intenzív, de akkor meg a kieséses szakasz biztosít garantált izgalmakat.

 

Az Európa-bajnokság szabályai változatlanok maradtak a négy évvel ezelőtti versengéshez képest. Ez azt jelenti, hogy a 24 kijutott csapatot hat négytagú csoportba sorolták be. Ezekből a csoportokból az első két helyen végzők, valamint a négy legjobb harmadik játszhat nyolcaddöntőt.

 

A magyar csapat kiváló formában vág neki a versengésnek, tekintve, hogy 2022 szeptembere óta tart a veretlenségi sorozatuk. Ha esetleg azt fontolgatod, hogy az ő végső győzelmükre fogadsz, ilyen tekintetben a magyarok jelenleg a 12. helyen szerepelnek, ami persze nem jelenti azt, hogy ne történhetnének meglepetések.

 

Ha focirajongó vagy, minden bizonnyal már megvannak azok az offline, vagy online források, ahol tájékozódsz az aktuális hírekről az EB-vel kapcsolatban. Persze, izgalmassá csak akkor válik igazán a dolog, amikor már élesben zajlanak a meccsek, ilyenkor a legfontosabb gyorsan, naprakészen értesülni a helyzetről. Nézzük a legjobb forrásokat erre a célra.

Sportlapok és online média

(Kép: Pixabay)

Kezdjük a felsorolást a hagyományos forrásokkal. Sokan a mai napig előszeretettel vásárolják meg kedvenc sportlapjukat, vagy napilapjukat, amely igényes, részletes elemzésekkel, interjúkkal, összehasonlításokkal, hírekkel rendelkezik az EB-vel kapcsolatban.

 

Akik már kevésbé részesítik előnyben a papírt és inkább mobilról olvasnak híreket, nekik ott vannak ezeknek a lapoknak az online kiadásai és persze az egyéb online hírportálok. Ezek előnye, hogy itt általában mérkőzések ideje alatt valós időben tudod követni, hogy éppen mi történik a pályán.

 

Ami mindenképp elmondható még pozitívumként az online kiadásról, hogy azt nem csak asztali számítógépen tudod olvasni, hanem akár mobilról is, sőt, némely média saját appal is rendelkezik, amelyben értesítéseket is beállíthatsz, így biztosan nem maradsz le semmilyen fejleményről.

Tévéközvetítések

Nyilván a focimeccsek követésének alfája és omegája a vizuális élmény. Ha csak teheti az ember, nem valamilyen szöveges formában követi a mérkőzések alakulását, hanem magát a mérkőzést, az élő közvetítést nézi.

 

Erre a legjobb megoldás még ma is a televízió, ami nyilván a legszélesebb körben elérhető médiumnak is számít. Különösen igaz ez az olyan események idején, amilyen egy foci Európa-bajnokság. Sokan már nem emlékeznek rá, de annak idején a magyar állami tévé hétfőn nem közvetített adást, ami alól a labdarugó világbajnokságok és Európa-bajnokságok jelentettek csak kivételt.

 

De az élő közvetítés elérhető ma már számos online platformon keresztül is. Ilyenek a különböző sportfogadási oldalak, amelyek szintén kínálnak élő közvetítési lehetőséget a látogatóknak. Ennek pedig lényegi előnye az, hogy egy letöltött appon keresztül, akár útközben is nézni tudod a téged érdeklő mérkőzést, sőt, ha ahhoz van kedved, meccs közbeni fogadásokat is köthetsz.

Közösségi média

Elérkeztünk napjaink legpörgősebb, legtöbb ember által követett forrásához, a közösségi médiához. Ezen belül érdemes lehet kiemelni a Facebookot, amelyet itthon is milliók követnek. A megosztásokon keresztül itt is követhetők a bajnoksággal kapcsolatos események.

 

De, tekintve, hogy egy labdarúgó mérkőzés pörgős műfaj, erre talán ez az oldal kevésbé alkalmas, ellenben az X-re átkeresztelt Twitter, ahol folyamatosan jelennek meg a rövid szöveges üzenetek, sokkal inkább képes ellátni ezt a funkciót.

 

Az X körül sok minden történt a tulajdonosváltás és a névcsere óta. Mindezek ellenére, ha megbízható forrás tweetjeit követed, itt valóban percre készen tudsz tájékozódni.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    2024.05.03
    | PhoneArena
    Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?