Baj van, lejárt a Huawei licensze

2020.08.17| 9to5Google

A Huawei licence lejárt, ez pedig azzal fenyeget, hogy leállnak az Android frissítések a jelenleg még elvileg támogatott telefonokra.

Már egy éve, hogy a Trump által indított amerikai tilalom majdnem teljesen elvágta a Google-t a Huawei-től, de a folyamatban lévő és megújított licenc lehetővé tette a két vállalat számára, hogy együttműködjenek és továbbra is támogassák a már a fogyasztók kezében lévő telefonokat Android frissítésekkel. Most azonban az engedély veszélybe került.

A Washington Post jelentése szerint múlt csütörtökön lejárt az általános licenc, amely lehetővé tette a Google számára, hogy a Huaweivel együtt dolgozzon a jelenlegi telefonok karbantartásában. Technikai szempontból az engedély célja az volt, hogy segítséget nyújtson az Egyesült Államok vidéki közösségeinek, amelyek hálózata a Huawei berendezéseken alapul és időt adjon új felszerelések beszerzésére.

Egy e-mailben az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kijelentette, hogy az engedély „lehetőséget adott a Huawei készülékek felhasználóinak és a távközlési szolgáltatóknak az eszközök és a meglévő hálózatok ideiglenes üzemeltetésére, miközben felgyorsította az alternatív szállítókra való áttérést”. Az engedély lejárta azt is jelenti, hogy a Google nem küldhet szoftverfrissítéseket a Huawei mobiltelefonokra, amelyek a Google Android operációs rendszerén futnak.

A Huawei-eszközök Android frissítéseivel kapcsolatban a Google megerősítette, hogy ez a már lejárt licenc lehetővé tette a társaság számára a jelenlegi Huawei okostelefonok és táblagépek támogatását. A vállalat rámutatott egy februári nyilatkozatra is, amely megvitatta ezt a támogatást, és azt is tanácsolta az ügyfeleknek, hogy ne használjanak Google alkalmazásokat új Huawei eszközökön.

Az új eszközökkel, amelyek a bevezetés óta nélkülözik a Google appjait és szolgáltatásait, majd a rossz hírrel, miszerint elfogytak a saját fejlesztésű, kiváló Kirin chipek és nincs opciója a Huawei-nek tovább gyártani őket, valamint így, hogy a régebbi eszközöknek nem egyértelmű a jövőjük, a dolgok egyszerűen nem igazán rózsásak a Huawei okostelefon-üzletének szempontjából.

 

 

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.