Ciki, a Huawei megint más DSLR fotójával ékeskedett

2020.04.22| Android Police

Nem először bukik le a cég, hogy saját mobiljával készült fotót tesz közzé, amiről később kiderül, hogy valójában komolyabb géppel készült.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A kínai cég elnézést kér a „véletlen” képcseréért. Nem is értjük, manapság hogyan gondolja egy cég is, hogy nem derül ki egy fotó valódi eredete. Anno még 2016-ban bukott le először a Huawei P9-cel, majd 2018-ban és 2019-ben is bepróbálkozott azzal, hogy DSLR fényképezőgéppel készült fotóval hirdette saját, aktuálisan legújabb fotós mobiljának tudását.

Az Abacus úgy tudja, DSLR fényképeket először az iPhone Photography Awards 2018 versenyző, Huapeng Zhao fedezte fel. A képek ismerősnek tűntek neki és talált néhányat az 500px fotómegosztó platformon, amelyet Su Tie készített. A weboldal szerint teljes képkockájú Nikon D850-et használt, semmilyen okostelefont nem. A dolog pikantériája, hogy az említett fényképezőgép bőven hétszámjegyű.

Azóta Huawei feltöltötte promóciós videó új verzióját, elnézést kérve és azt állítva, hogy a régi felvételeket "helytelenül jelölték meg" a szerkesztő gondatlansága miatt. " Azt is megígérte, hogy a jövőben körültekintőbbek lesznek: "Lelkiismereteeks és aprólékosak leszünk, hogy megakadályozzuk az ilyen helyzet kialakulását, és a fogyasztók szeretete mellett éljünk."

Ugyanakkor a cég továbbra is azt mondta az Abacusnak, hogy az összes képet a saját Next-Image gyűjteményéből készítették és hogy a verseny lehetővé tette az emberek számára bármilyen eszköz használatát, ideértve a DSLR-eket és a versengő okostelefonokat.

Mindenesetre a Huawei bocsánatot kért ezúttal, tehát úgy tűnik, hogy végre talán megérti a fotók hamisításának súlyosságát, és remélhetőleg leállítja a gyakorlatot.

 

 



Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.